Adıyaman Üniversitesinde Mezuniyet Coşkusu

Adıyaman Üniversitesinde 16. Mezuniyet töreninin coşku ve heyecanı yaşandı. 

Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Ziraat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Devlet Konservatuvarı, Güzel Sanatlar Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Sağlık Bilimleri Fakültesi lisans ve ön lisans programlarının 4428 mezun adayı için Üniversitemiz 16. Mezuniyet Töreni il protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi.

Pandemi nedeniyle iki doz Covid-19 aşısını da yaptıran ve mesleki yemin etme mecburiyeti olan fakülte öğrencilerin katılabilme şartının arandığı mezuniyet töreninde, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri ile fakülte ve bölüm 1.,2. ve 3.’leri yer aldı.

Adıyaman Üniversitesi Stadyumu’nda gerçekleşen törene Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri İbrahim Halil Fırat, Muhammet Fatih Toprak, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Yasin Gündoğmuş, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz,  AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, İl Müftüsü Mehmet Taşçı, Başhekim Doç. Dr. Fatih Doğan, kurum müdürleri, akademisyenler, Üniversite idari personelleri ve aileler katıldı.

Mezun adaylarının kortej yürüyüşü ve programlarının tanıtılması akabinde tören, mezun adaylarının alandaki yerlerine yerleşmesinin ardından saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve protokol konuşmaları ile devam etti.

Üniversite 1. si Cemallıoğlu: “Adıyaman Üniversitesinin Bir Parçası Olmaktan Gurur Duyuyorum”

Programda, mezun adaylar adına konuşan Tıp Fakültesi birincisi Dr. Muhammed Cemallıoğlu, yaptığı konuşmada, Adıyaman Üniversitesinde güzel anılar biriktirdiklerini belirterek, “Ergen denecek yaşlarda geldiğimiz güneyin huzur kenti Adıyaman’da üniversite hayatımız boyunca güzel anılar ve dostluklar biriktirdiğimize inanıyorum. Bugün burada hepimiz farklı alanların farklı disiplinlerinde eğitimler almış olarak, güzel Türkiye’mizin geleceğine katkı sunmak, Adıyaman’ı ve birbirimizi unutmamak üzere vedalaşacağız.” dedi.

Rektör Turgut: “Üniversiteler, Öğrencisiz Çok Mahzun Kalmıştır”

“Mezuniyet törenleri kökenleri 13. yüz yıla kadar uzanan gurur günleridir.” diyen Turgut, şöyle devam etti: “Bugün burada ortak bir sevinci yaşamak için toplanmaktayız. Geleceğimizin en büyük teminatı ve aydınlık yarınlarımızın mimarı gençlerimizi mezun etmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Üniversitemizin ülkemize kazandıracağı mesleğinde yetkin gençlerin uğurlamak için bir aradayız. Bugün büyük gün, bugün hasat günüdür. Mezuniyet törenleri şahsım adına çok özel günlerdir. Bugün, çoğu aşılı olan ve sınırlı sayıda öğrencimizi dahil etmek zorunda kaldığımız töreni, 34 yıl önceki mezuniyetime bakarak değerlendiriyorum. Öğrencilerimizin ve ailelerinin gururuna ortak olmak için her yıl akademik yılın bitmesinin ardından büyük bir heyecanla gerçekleştirdiğimiz mezuniyet törenini Pandemi nedeniyle 2020 yılında çevrimiçi gerçekleştirmeyi planlamıştık. Ancak, malum şartlar nedeniyle bunu yapamadık. Bu yıl yine çevrimiçi yapmayı planlamışken, ya da hiç yapmamayı düşünürken mezun öğrencilerimizden gelen yoğun talepler ve salgınla mücadelede aşılamanın 18 yaşa inmesinin ardından yönetimimiz ve YÖK ile istişare ederek bu kararımızı aldık. Pandemi kurallarına uygun şekilde mezuniyet törenimizi yapmaya karar verdik. 2020-2021 mezunlarının mezuniyet törenine tüm öğrencilerimizi ne yazık ki davet edemedik. Onları temsilen aşılı kardeşlerimiz ile HES kodu maske ve mesafe kurallarını gözeterek açık havada temsili bir tören gerçekleştirmeyi planladık. Öğrencilerimizden uzak kalmanın burukluğu her zaman içimizde kalacaktır. Bilinmesini isterim ki, üniversiteler öğrencisiz çok mahzun kalmıştır. Eski normallerimizin geri gelmesi için hepinizi aşı olmaya davet ediyorum. Bugün ilimizden çok sayıda öğrencimizi mezun edip uğurluyoruz. Evlatlarımız gittikleri her yerde Adıyaman halkının gösterdiği konukseverliği ve insanlığı anlatacak gönüllü elçilerimiz olacaklardır. Yeni gelecek öğrencilerimize de aynı konukseverliği, insanlığı göstereceğinizden hiç şüphem yok. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.”

Başkan Kılınç: “Eleştiri ve Öz Eleştiri Noktasında Güçlü Olmalıyız”

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç ise, “Öncelikle gençlerimizi kutluyorum; büyük emekle okullarını bitirdiler. Üniversiteler bilimin yuvalarıdır, başarılı olmak istiyorsanız, bilgili olmak zorundasınız. Bilgi sizleri taşır önceliğiniz makam ve mevki olmamalı, önceliğiniz bilgi olmalıdır. Bir taraftan kültürel değerlerinizi, bir taraftan bilimi kucaklayacak şekilde kendimizi yetiştirmemiz lazım. Bu bilgilerinizi insanların hayrı için kullanacaksınız. Kendi menfaatinize, kendi egolarınızı tatmin etmek için kullanacaksanız bu bir felaket olur. Ama ümidi elden bırakmıyoruz. Burada öğrencilerimizin gözlerinde o ışıltıları görüyorum. Ülkenin geleceğinin sizlerle daha güvenli, daha adil, kültür ve sanatta, bilimde, ekonomide, daha güçlü olacağına inanıyorum. Bizim toplumumuzda en eksik olan eleştiri ve öz eleştiri kültürüdür. Bu eleştiri ve öz eleştiri kültürü noktasında çok zayıfız. Eleştiri ve öz eleştirinin olmadığı yerde bilim de olmaz. Aliya İzzetbegoviç ne diyor? “Elimde olsa, Doğu toplumlarına eleştiri kültürü dersi koyarım.” Dolayısıyla, bilgili olmak tek yetmez. Değerlerimize sahip çıkacağız.” dedi.

Milletvekili Aydın: “Bu Günleri Görmeyi Hayal Bile Edemezdik”

AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın yaptığı konuşmada, Adıyaman Üniversitesinin kuruluş aşamasında önemli çalışmaların altına imza attıklarını belirterek, “Bilgi çok kıymetlidir. Sizler, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olamazsınız. Ama bir o kadar kıymetli olan; o bilgiyi nasıl kullandığınızdır. İnsanlığın faydasına mı, insanlığını zararına mı? Çünkü bu üniversitenin kurulma sürecinde bugüne kadar adım atılan her imzanın, yapılan her işin, burada örülen her duvarın bir şekilde takipçisi olduk. Bugün, ben de bu tablo içerisinde çok duygulandım. Bu süreci yakından takip edenlerden biri benim. 15 yıl önce Adıyaman’da bir üniversite kurulacak, o üniversitede Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve ismini sayamadığım fakülteler olacak denseydi inanmazdım. Burada bırakın üniversiteyi hayal etmek bir fakülte kurmak için bütün şehir bir araya gelirdi. Maddi ve manevi ne kadar güç varsa birleşir, bir fakülteyi kurmak için çabalardık. 2 veya 3 tane meslek yüksekokulumuz ve eğitim fakültemiz vardı. Daha sonra Fen Edebiyat Fakültemiz kuruldu. Eğitim Fakültemiz Gaziantep’e bağlıydı. Fen Edebiyat Fakültemiz Malatya’ya. Kahta’daki yüksekokulumuz Harran Üniversitesine bağlıydı. Bugün 4 bin 428 mezun veriyoruz.  O dönem, öğrenci sayısı bunun yarısı kadardı. İşte o günden bu bugüne geldik. Hamd olsun! İnsanımız için, ülkemiz için, milletimiz için hizmet edecek pırıl pırıl gençlerimiz buralarda yetişiyor. Bugün, üniversiteyi hayal edemeyenler 81 ilde üniversitesine kavuşmuş durumda. Bunun hikayelerini anlatmamız lazım. Kolay zamanlardan geçmedik. Bu kazanımlar gökten inmedi. Kolay olmadı. Eldekilerin kıymetini bilmemiz lazım ki o nimetler için şükrettikçe nimetler artsın.” dedi.

Dereceye Giren Öğrenciler Ödül Aldı

Protokol konuşmaları ve mezuniyet kütüğüne öğrenciler tarafından plaka çakılmasının ardından Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi, Lisans Fakülteleri ve Önlisans bölüm ve programlarının birincilerine plaket ve hediyeleri Vali Mahmut Çuhadar, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Ak Parti Adıyaman Milletvekilleri İbrahim Halil Fırat ve  Muhammet Fatih Toprak, Belediye Başkanı Süleyman Kılıç ve Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut ve diğer il protokol üyeleri tarafından verildi.

Dekan ve Yüksekokul Müdürleri de Ödül Verdi

Fakülte ve yüksekokullarında dereceye giren öğrencilere ise ödüllerini Fakülte ve Yüksekokul Dekan/Dekan Vekili, Yüksekokul müdürleri ve bölüm öğretim elemanları verirken akabinde toplu hatıra fotoğrafı çekimine geçildi.

Tören, belge dağıtımının ardından tüm mezun adaylarının hep birlikte kep atmaları ve Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri tarafından verilen müzik dinletisi ile son buldu.

Fakülte ve Yüksekokul Bazında Birinci Olan Öğrenciler Şu Şekilde İlan Edildi

Tıp Fakültesi: Muhammed CEMALLIOĞLU

Diş Hekimliği Fakültesi: Büşra ÇELİK

Eczacılık Fakültesi: İrem GÜZEL

İslami İlimler Fakültesi: Esra ÖKMEN

Eğitim Fakültesi: Fatma KORKMAZ (Fen Bilgisi Bölümü)

Fen-Edebiyat Fakültesi: Dilek KORKMAZ (Türk Dili ve Edebiyatı )

Güzel Sanatlar Fakültesi : Zeliha ÖZÇUR (Resim)

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi: Merve GÜNDÜZ (Sosyal Hizmetler)

Mühendislik Fakültesi: Nur Banu Timur (İnşaat Mühendisliği)

Ziraat Fakültesi: Burhan ÇEVİK

Devlet Konservatuvarı Özkan Doğuhan ÖZKUL (Müzikoloji)

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu: Fatma UĞUR (Antrenörlük Eğitimi)

Sağlık Yüksekokulu: Zeliha Pınar ÜNSAL (Hemşirelik)

Sağlık Hizmetleri MYO: Aslı KELEPÇE (Çocuk Gelişimi)

Sosyal Bilimler MYO: Mehmet ÖZEN (Pazarlama)

Teknik Bilimler MYO: Abuzer Levent İNANDI (Mimari Dekoratif Sanatlar)

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.