Üniversitemizden BİLSEM Öğrencilerine Scratch Eğitimi

16.4.2018

Üniversitemiz 5. Bilim, Kültür-Sanat ve Spor Etkinlikleri Haftası kapsamında Üniversitemiz Elektronik ve Yazılım (IEEE) Topluluğu tarafından Adıyaman Bilim ve Sanat Merkezinde (BİLSEM) eğitim gören ortaöğretim öğrencilerine yönelik Scratch programlama eğitimi verildi.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Laboratuvarlarında Topluluk Başkanı Özgür Fırat SAYDAM ve üyeler Mehmet Mustafa ALPARSLAN, Sümeyra DEVECİ, Şerife Nur BAL, Ayşe ŞİMŞEK, Ömer Faruk DEMİRAL ve Kürşat KIZILASLAN tarafından verilen eğitimde BİLSEM öğrencilerine yazılım, programlama ve etkileşim konularında bilgiler verildi.

Topluluk üyeleri amaçlarının ortaöğretimde okuyan öğrencilere başta yazılım olmak üzere bilgisayar ve uygulamaları hakkında bilgiler vermek olduğunu söyleyen Topluluk Üyeleri Bilim, Kültür-Sanat ve Spor Etkinlikleri Haftası süresince farklı günlerde farklı öğrencilere bu eğitimi vermeye devam edeceklerini dile getirdi.