Üniversitemiz Öğrencileri Teknoloji Bağımlılığına Karşı Bilinçlendirildi

13.4.2018

Üniversitemiz 5. Bilim, Kültür-Sanat ve Spor Etkinlikleri Haftası kapsamında Yeşilay Topluluğu tarafından Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit ÖZTÜRK ve Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet DİNÇ’in konuşmacı olarak katıldığı "Teknoloji Bağımlılığı" adlı konferans düzenlendi.

Üniversitemiz Merkez Külliyesi M. Vehbi Koç Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa Belediye Başkan Vekili Said KUTLU, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit TEMİR ve Prof. Dr. Hasan SOLMAZ, İl Milli Eğitim Müdürü Mete KIZILKAYA, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Fehmi ÇELİK, Yeşilay Adıyaman Şube Başkanı Hakan ÖZÖNCEL, Üniversitemiz akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.

Konferansta konuşan Yeşilay Adıyaman Şube Başkanı Hakan ÖZÖNCEL bilgisayar ekranına bakmaktan birbirimizin gözlerine bakmayı unuttuğumuzu belirterek "Evimizde eşimize, çocuğumuza, iş yerinde arkadaşlarımıza yabancılaştık. Çocuklarımız ekranla değil, akranıyla zaman geçirsin" dedi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet DİNÇ gençlere seslenerek "Sevdiğiniz işleri yapın. Belge odaklı eğitim almayın. Ömür boyu mutsuz olacağınıza, yeteneğinizi keşfedin. Yeni nesil maalesef telefon ekranına odaklı yaşamaya devam ediyor. Bağımlılık büyük bir problem hâline gelmiş durumda. Ben teknolojiyi kullanmayın demiyorum ancak hayatımızın odak noktasına da yerleştirmeyelim diyorum." dedi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit ÖZTÜRK ise özellikle teknoloji bağımlılığı anlamında genç neslin tehlike altında olduğunu belirterek "Hayatımızın merkezine koyacağımız değerleri iyi bilmemiz gerekir. Özellikle genç nesil teknoloji bağımlılığı anlamında tehdit altında. Doğru düşünmek ve doğru hareket etmek gerekiyor." dedi.

Konuşmaların ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ tarafından konuşmacılara Üniversitemiz Merkez Külliyesinde adlarına dikilmiş olan fidanların sertifikaları takdim edilirken Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit ÖZTÜRK tarafından ise Rektör Prof. Dr. GÖNÜLLÜ’ye hediye takdimi yapıldı.

Konferans sonrası Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit ÖZTÜRK ve beraberindekiler Rektör Prof. Dr. GÖNÜLLÜ’yü makamında ziyaret etti. Genel Başkan ÖZTÜRK Üniversitemiz Onur Defterini imzaladı.

Ziyaretin ardından Rektör Prof. Dr. GÖNÜLLÜ, misafirlere Üniversitemiz Merkez Külliyesini, Gençlik Evi bünyesindeki Yeşil Odayı, Bilim, Kültür-Sanat ve Spor Etkinlikleri Haftası kapsamında açılmış olan sergi ve stantlar ile Kültürel Hazineler Müzesini (Adıyaman Evi) gezdirdi. Burada yetkililerden bilgi alan misafirler Üniversitemizi ve sunmuş olduğu hizmetleri beğendiklerini dile getirerek Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ'ye teşekkür etti.

Gezinin ardından Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit ÖZTÜRK ve beraberindeki heyet Üniversitemizden ayrıldı.