GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığından Üniversitemize ÜNİGAP Çalışma Ziyareti

8.2.2018

Kalkınma Bakanlığı Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin KARAHOCAGİL ile beraberindeki heyet Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ’yü makamında ziyaret etti.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet AÇIKGÖZ, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit TEMİR ve Prof. Dr. Hasan SOLMAZ'ın da hazır bulunduğu ziyarette Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) kapsamında GAP illerindeki Üniversitelerin kamu ve sanayi ile işbirliğini güçlendirmek amacıyla kurulan ve ilk toplantısını mart ayında yapacak olan ÜNİGAP ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin KARAHOCAGİL’e teşekkür etti. Başkan KARAHOCAGİL ise eğitim-öğretim ve gelişim anlamında örnek gösterilen Adıyaman Üniversitesinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ÜNİGAP hakkında da kısa bilgi veren Başkan KARAHOCAGİL; "Bugün ki durağımız bölgenin parlayan yıldızı Adıyaman Üniversitesi. ÜNİGAP’ın amacı 9 GAP illindeki (Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin,Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak) toplam 11 üniversitenin (Adıyaman Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, SANKO Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Siirt Üniversitesi, Harran Üniversitesi ve Şırnak Üniversitesi) yanı sıra Karacadağ Kalkınma Ajansı, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ile İpekyolu Kalkınma Ajansının (İKA) da proje ortakları içerisinde yer aldığı program kapsamında Üniversiteler işbirliği yaparak eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal hizmet ve bölgesel kalkınma konularında akademinin gücü ile endüstrinin, sanayinin, tarımın tanımlanmış güçlerinin bir araya getirilmesidir." dedi.

Ziyarette GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı KARAHOCAGİL Üniversitemiz onur defterini imzalarken kendisine Rektör Prof. Dr. GÖNÜLLÜ tarafından Adıyaman’ın tarihi mekânlarından Cendere Köprüsü maketi takdim edildi.

Ziyaretin ardından heyetler arası görüşmelerin gerçekleştirildiği toplantıya geçildi. Toplantıda mart ayında ilk defa toplanacak olan ÜNİGAP oluşumu hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Toplantının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı heyetine Üniversitemiz Merkez Külliyesini gezdirerek yatırımlar ve projeler hakkında yerinde bilgi verdi. Verimli geçen çalışma ziyaretinin ardından heyet Üniversitemizden ayrıldı.