Adıyaman'ın İl Oluşu Mesajı

1.12.2017

Adıyaman tarihi ve kültürel değerleriyle medeniyetimize öncülük etmiş önemli şehirlerimizden biridir. Her düşünceden ve  inanıştan insanın barış içinde kardeşçe yaşadığı bu topraklar, ülkemize ve dünyaya örnek olmuştur. Barış ve huzurun yüzyıllardır hüküm sürdüğü Adıyaman, insanımızın ferasetli ve vakur duruşu sayesinde bugüne kadar birlik ve beraberliğinden asla taviz vermemiştir.

Hükûmetimiz ve milletimizin destekleri sayesinde her geçen gün daha da büyüyen Adıyaman, her alanda gelişimini sürdürmektedir. Her yıl ülkemizin çeşitli illerinden Adıyaman Üniversitemize eğitim görmeye gelen gençlerimiz, şehrimizin büyümesi ve gelişmesine önemli bir katkı sunmaktadır. Bunun yanında, en önemli sorumluluk alanlarımızdan biri olan kamu-üniversite-sanayi iş birliğinin sağlanmasıyla ilgili çalışmalarımız devam etmekte, Adıyaman’a büyük katkı sunmaktadır.

Bu anlamda Adıyaman’ın il oluşunun 63. yıl dönümünü kutluyor; başta eğitim, sanayi, tarım ve hayvancılık olmak üzere şehrimizin her alanda Türkiye’ye öncülük etmesini diliyorum.

Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ
Adıyaman Üniversitesi Rektörü