
ADYÜ Güzel Sanatlar Fakültesinde Özel Yetenek Sınavı Gerçekleştirildi
Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından, 2026-2027 eğitim-öğretim yılında öğrenim görmeye hak kazanacak öğrencilerin belirlenmesi amacıyla özel yetenek sınavı düzenlendi.
Özel yetenek sınavlarında bu yıl; Resim Bölümü için 35, Seramik Bölümü için ise 15 kişilik kontenjan ayrıldı. Ayrıca Resim Bölümünde 4, Seramik Bölümünde ise 2 kişilik engelli öğrenci kontenjanı bulunmaktadır. 2026-2027 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini kabul edecek olan Seramik Bölümü, uygulama ağırlıklı eğitim anlayışıyla öğrencilerin sanatsal ve mesleki becerilerini geliştirmelerine imkân sağlayacak.
Fakültenin ilgili bölümlerinde eğitim almak isteyen adaylar, sınav boyunca sanatsal bilgi, beceri ve yaratıcılıklarını ortaya koyarak başarılı olabilmek adına büyük çaba sarf etti. Adayların alanlarına yönelik yeteneklerinin değerlendirildiği bu süreç, akademik ve sanatsal kriterler doğrultusunda titizlikle yürütüldü.
Adayların yeteneklerini ve sanatsal birikimlerini sergilediği sınav sonucunda başarılı olan öğrenciler, 2026-2027 eğitim-öğretim yılında Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde eğitim almaya hak kazanacak.