ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİBilimle Yüksel, Geleceğe Yön Ver!

6 Şubat Depremlerinin Üçüncü Yıl Dönümünde Adıyaman Üniversitesinde Anma ve Konferans Programı Düzenlendi

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden öğrencilerimizi, çalışanlarımızı ve vatandaşlarımızı anmak amacıyla Üniversitemiz tarafından anma ve konferans programı düzenlendi.

Program kapsamında depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için Adıyaman Üniversitesi Hısn-ı Mansur Camii’nde dua edildi. Programın ardından katılımcılara helva ikramında bulunuldu. Anma etkinlikleri, Eğitim Fakültesi Mustafa Vehbi Koç Konferans Salonunda düzenlenen konferans ile devam etti.

Konferans, 6 Şubat temalı sinevizyon gösterimi ile başladı. Programa; Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, İl Emniyet Müdürü Arzum Nazman, İl Jandarma Komutanı Albay Fahri Semiz, kamu kurum-kuruluş temsilcileri, üniversitenin akademik/idari personeli, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden öğrencilerimize, personelimize ve tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dileyerek, ruhen ve bedenen yaralanan herkese geçmiş olsun dileklerini iletti. Çok büyük kayıpların ve acıların yaşandığını vurgulayan Prof. Dr. Keleş, bu felaketin asla unutulmayacağını ifade etti.

Devlet ve milletin el ele vererek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Adıyaman Valiliği koordinasyonunda ve devletin tüm kurumlarının gayretiyle yaraların önemli ölçüde sarıldığını belirten Prof. Dr. Keleş, devletimizin güçlü desteğiyle kampüsümüzün yeniden inşası sürecinde, akademik ve idari altyapımızın güçlendirilmesi ve öğrencilerimizin eğitim hayatının kesintisiz sürdürülmesi için yoğun bir gayret gösterdiklerini söyledi. 

Üniversitelerin yalnızca bilgi üreten değil; insanı merkeze alan, düşünceyi besleyen ve toplumun dönüşümüne yön veren kurumlar olduğunu, Adıyaman Üniversitesinin de bu anlayışla, nitelikli eğitimi güçlü akademik üretimle, kurumsal yenilenmeyi ise toplumsal katkı vizyonuyla bir arada yürütmeye devam edeceğini dile getiren Prof. Dr. Keleş, acılarımızı unutmadan, kaybettiklerimizin aziz hatırasına hürmetle; daha güvenli, daha dirençli ve daha umutlu bir gelecek için çalışmayı sürdüreceklerini ifade etti. 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde deprem sürecinde desteklerini esirgemeyen başta tüm bakanlıklarımız olmak üzere; Valimiz Sayın Dr. Osman Varol’a ve tüm devlet erkânına şükranlarını sunarak konuşmalarını bitiren Rektör Keleş’in ardından kürsüye gelen Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, depremin üzerinden üç yıl geçmesine rağmen acıların hâlâ taze olduğunu belirtti. Tüm deprem şehitlerine rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dileyen Vali Varol, şehrin yeniden inşa sürecinde daha tedbirli ve dayanıklı bir yapılaşmanın önemine vurgu yaptı.

Konferansta konuşmacı olarak yer alan İstanbul Ticaret Üniversitesi Ulaştırma Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ise “Yüzyılın Depreminin Üçüncü Yıl Dönümünde; Depremlerin Yapı, Altyapı ve Ulaşım Sistemleri Açısından Değerlendirilmesi” başlıklı sunumunda, depremlerin yapı güvenliği, altyapı sistemleri ve ulaşım ağları üzerindeki etkilerini teknik ve bilimsel veriler ışığında ele aldı. Prof. Dr. Ilıcalı, afetlere karşı daha dirençli şehirlerin oluşturulmasında mühendislik, planlama ve sürdürülebilir yaklaşımların önemine dikkat çekti.

Konferans soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.