Üniversitemizde Hazırlanan Proje İle Depremlerin Tetiklediği Heyelan Envanteri ve Bölgesel Tehlike Haritaları Çalışılacak

Üniversitemiz Uzaktan Algılama Coğrafi Bilgi Sistemleri Merkez Müdürü ve Teknik Bilimler MYO Madencilik ve Maden Çıkarma Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Senem Tekin'in Yürütücülüğünü yaptığı “6 Şubat 2023 Depremleri ve Ekstrem Yağış Olayları Sonrası Risk Değerlendirme Süreçlerinde Heyelan Tehlike Haritalarının Hazırlanması” başlıklı Proje, TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı – Deprem Bölgesi Üniversiteleri Özel Çağrısı- BİNBİRÇABA programı kapsamında 1.117.0000 TL bütçe ile 2 yıl süreyle desteklenmeye değer görüldü.

Proje kapsamında; depremlerin tetiklediği heyelan envanteri ve bölgesel tehlike haritalarının ülkemizde ilk kez çalışılacağı bildirildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Senem Tekin: “Proje kapsamında; 6 Şubat depremleri ve 15 Mart sel afeti sonrasında meydana gelen heyelanlar haritalanacak. İstatistiksel dağılım modelleri ile uzun dönem deprem kayıtlarının tekrarlanma periyotları hesaplanacak. Heyelanların alansal olabilirlik analizleri de değerlendirilecek. Bu hedefler doğrultusunda deprem bölgelerinde bulunan ilgili kurumlar ve belediyelere bilgilendirmeler yapılacak.” dedi. Projede

Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tolga Çan, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gamze Özel Kadılar, Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Orhan ve Çukurova Üniversitesi Arş. Gör. Dr. Emre Pınarcı’nın araştırmacı olarak, 1 yüksek lisans ve 1 doktora öğrencisinin ise bursiyer olarak görev aldığı bildirildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.