Üniversitemizin Katkıda Bulunduğu Deprem Bölgesindeki Akademisyenlere Yönelik Hazırlanan Proje Desteklenmeye Değer Bulundu
Adıyaman Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Gülşen Kırpık’ın araştırmacı olarak yer aldığı “Deprem Bölgesindeki Akademisyenlerde İşten Ayrılma Niyeti ile Bu Niyetin Oluşumunda İş Doyumu ve Örgütsel Bağlılığın Rolünün Tespiti ve İşten Ayrılma Niyetini Azaltıcı Kamu Politikası Önerilerinin Geliştirilmesi” başlıklı proje, TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı – Deprem Bölgesi Üniversiteleri Özel Çağrısı - BİNBİRÇABA kapsamında 1.874.483 TL bütçe ile 20 ay süreyle desteklenmeye değer görüldü.
Proje kapsamında deprem deneyiminin işten ayrılma niyetine etkisinin ölçülmesi ile akademisyenlerde iş doyumu ve örgütsel bağlılık düzeyinin işten ayrılma niyetindeki düzenleyici rolünün incelenmesi hedeflenmektedir. Bu hedef doğrultusunda deprem sonrası üniversitelerin akademik personeline yönelik işten ayrılma niyetini azaltıcı öneriler geliştirilecektir. Bu önerilerle, deprem bölgesinde çalışan nitelikli işgücü içerisinde yer alan akademisyenlerin işten ayrılma niyetinin örgütler tarafından önlenebilmesi ve dolayısıyla bu projenin sosyal bir çıktı üreterek yerel, bölgesel ve küresel düzeyde yüksek etki oluşturması beklenmektedir.
Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Dr. Öğr. Üyesi Kırpık: "Projenin yürütücülüğünü Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nden Prof. Dr. Veysel Eren yapmaktadır. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamza Ateş, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sezai Öztop, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Fedayi Yağar projemizde araştırmacı olarak görev yaparken, doktora öğrencilerinden Arş. Gör. Hasret Duman, Arş. Gör. Zehra Namlı, Bahar Bıyıklar ve Şura Zavalsız ise bursiyer olarak yer almaktadır.” dedi.