ADYÜ Bünyesinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Açıldı

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) kararıyla Üniversitemiz Turizm Fakültesi’nde bir bölüm daha aktif hale geldi.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi itibariyle öğrenci alarak eğitim-öğretime başlayacak.

Alanında uzman akademisyenleri bünyesinde barındıran bölüm mezunları, konaklama işletmeleri bünyesinde yer alan mutfak departmanında ya da bağımsız olarak faaliyet gösteren yiyecek-içecek işletmelerinde baş aşçı veya aşçı olarak ya da yönetici pozisyonunda istihdam edilebilecek.

Bölümün diğer bir amacı da, girişimci olarak sektörde yer almayı hedefleyen öğrencilerimizin sektörü ve mutfağı iyi tanıyan bir profesyonel olarak kendi yiyecek-içecek işletmelerini kurabilecek yönetsel bilgi ve beceri kazanmalarını sağlamak olacak.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.