Üniversitemiz Tarafından Mahalle Muhtarlarına Bilgisayar Kursu Verildi

Üniversitemiz ev sahipliğinde, Adıyaman Belediyesi tarafından İlimizdeki muhtarlar için düzenlenen bilgisayar kursu sona erdi.

Adıyaman Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Kutlu Selim Kılıç ve Ferhat Topaloğlu tarafından verilen kurslar iki gün sürdü.

Muhtarlar kurs kapsamında temel bilgisayar kullanım becerileri ve sosyal medya alanında eğitimler aldı.

Kurs sonunda 33 mahalle muhtarına sertifikaları teslim edildi.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar Salonunda gerçekleştirilen kurs kapanış törenine Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Tutdere, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Keleş ve mahalle muhtarları katıldı.

Törende Konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Keleş: “Her bir çağ, kendine özgü devrimlerle insanlık tarihini şekillendirmiştir ve bu devrimler, toplumların sosyal, ekonomik ve politik yapısında köklü değişikliklere yol açmıştır. İçinde bulunduğumuz zaman ise Endüstri 4.0’ın ve hemen hemen her alanda dijitalleşmenin gerçekleştiği, dijital devrimin yaşandığı bir çağdır. Dijital teknolojiler, iş yapış şekillerinden günlük yaşam pratiklerine kadar birçok alanda köklü değişiklikler getirmiştir. Dijitalleşmeye ayak uydurmak, günümüzde yaşayan insanlar için oldukça önemlidir. Bu bağlamda muhtarlarımızın, hemşerilerimizin sorunlarını zamandan ve mekândan bağımsız, kâğıt israfından uzak bir şekilde hızlıca ilgili birimlere iletebilmesi gerekmektedir. Muhtarlarımızın mahallelerimizin sorunlarını hızlı bir şekilde çözülebilmesi için teknoloji kullanımına hâkim olması gerekmektedir. Üniversiteler, bir şehirde veya bölgede çok çeşitli ve önemli roller üstlenirler. Bu rollerden birisi de toplum hizmetidir. Bu rolümüz gereği muhtarlarımızın temel bilgisayar kullanımı eğitim taleplerini karşılamayı görev bildik. Umarım eğitim muhtarlarımız için faydalı olmuştur ve ilimiz için hayırlara vesile olur. ” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.