Şehrimizin Asırlık Lezzetleri Star TV Ekranlarında Tanıtıldı

Star TV ekranlarında yayımlanan ve sunuculuğunu Vahe Kılıçarslan'ın yaptığı "Vahe İle Evdeki Mutluluk" programının bu haftaki durağı Adıyaman Üniversitesi oldu.

Programda Adıyaman'ın asırlık lezzetleri ve coğrafi işaretli ürünleri tanıtıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Keleş'in konuk olduğu programda, üniversitemizde yeni açılan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Elemanları tarafından hazırlanan yemek ve tatlılar beğeniye sunuldu.

Çekimleri Merkez Kampüste gerçekleştirilen programda çiğ köfte, kavurmalı hıtap, lorlu hıtap, Adıyaman tava, meyir çorbası ve peynirli helva gibi asırlık lezzetlerin yanı sıra Besni üzümü, Kâhta narı ve Tut dutu gibi coğrafi işaretli ürünlerin de tanıtımı yapıldı.

Adıyaman Üniversitesi'nin Adıyaman'ı bir gastronomi şehri olarak tüm dünyaya tanıtma hedef ve gayretini ifade eden Rektör Prof. Dr. Mehmet Keleş: “Adıyaman Üniversitesi olarak Star TV ekranlarında yayımlanan ve sunuculuğunu Vahe Kılıçarslan'ın yaptığı "Vahe İle Evdeki Mutluluk" programına konuk olduk. Programda Üniversitemizde yeni kurulan ve şehrimize gastronomi alanında büyük katkılar sunacağına inandığım Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'ndeki Öğretim Elemanlarımız, binlerce yıllık bilgilerle eşsiz lezzetlerin tarif ve tanıtımlarını yaptı. Misafirlerimiz çiğ köfte; kavurmalı hıtap, lorlu hıtap, Adıyaman tava, meyir çorbası ve peynirli helva gibi asırlık lezzetlerin tadına bakarken Besni üzümü, Kâhta narı ve Tut dutu gibi coğrafi işaretli lezzetlerle de tanıştı. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, zengin bir mutfağa sahip olan Adıyaman'ın bir gastronomi şehri olarak tüm dünyaya tanıtmaya gayret edeceğiz. Oldukça verimli geçtiğine inandığım bu güzel programda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum." dedi. 

Programın 16 Haziran 2024 tarihinde Star TV ekranlarında yayımlanacağı bildirildi. 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.