Üniversitemizde Türk Halk Müziği Konseri Verildi

Üniversitemiz ev sahipliğinde Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği ve Medeniyetler Korosu tarafından Türk Halk Müziği Konseri verildi.

TPAO Kültür Merkezindeki konsere Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Üniversitemiz akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.

Geniş bir katılıma sahne olan programda Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği ve Medeniyetler Korosu tarafından Şef Fatih Alaskan öncülüğünde birbirinden güzel türküler seslendirildi.

İcra edilen eserlere zaman zaman konuklar da eşlik etti.

Program sonunda konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Keleş: “Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği ve Medeniyetler Korosu tarafından icra edilen Türk Halk Müziği Konserine ev sahipliği yapmış olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Adıyaman’ımızın medeniyet birikimini, barış, hoşgörü ve kardeşlik ortamını en güzel şekilde yansıtmaya çalışıyoruz. Bu müstesna gecede birbirinden güzel türkülerle kadim şehrimize konuk olan Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği ve Medeniyetler Korosunu gönülden kutluyor, teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Konuşma sonrası Prof. Dr. Keleş, Koro Şefi Fatih Alaskan, besteleri Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği ve Medeniyetler Korosu tarafından seslendirilen Adıyamanlı bestekar Aziz Çelik ve mahalli sanatçı Mahmut Karadağ'a teşekkür belgelerini takdim etti. 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.