Adıyaman Üniversitesi'nde "Nitelikli Hekimlik ve Geriatrik Hastaya Yaklaşım" Konferansı Düzenlendi

Üniversitemiz Tıp Fakültesi tarafından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Saka’nın konuşmacı olarak yer aldığı “Nitelikli Hekimliğin İnce Noktaları ve Yaşanmışlıklar”,  “Geriatrik Hastaya Yaklaşım ve Palyatif Bakım” başlıklı konferans düzenlendi.

Tıp Fakültesi İbn-i Sina Konferans Salonundaki programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aydın, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Bağış, üniversitemiz akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Prof. Dr. Haydar Bağış yaptı.

Konferansta Prof. Dr. Saka;  nitelikli hekimliğin gerekleri ve ince noktaları, geriatrik hastalara yaklaşım ve palyatif bakımın önemi hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Saka: “Burada öğrencilerle bir araya gelmek benim için çok güzel bir anı oldu. Bu günkü öncelikli konumuz nitelikli hekimlikti. Bir hekimin işini hem severek hem de doğru yapması gerektiğine ilişkin öğrencilerimize bilgiler sunduk. Sağlıklı bir hasta-hekim ilişkisinin nasıl olması gerektiğini tecrübelerimiz ve çok sayıda vaka örneğiyle anlatmaya çalıştık. Konferansın ikinci kısmında son yıllarda oldukça önem kazanan geriatri konusuna değindik. Türkiye hem genç hem de yaşlı nüfusun yoğun olduğu bir ülke. Bugün, ülkemiz yaşlı bir popülasyon haline geldi. Yaş popülasyonu arttıkça bu yaşın sağlık sorunları da artmaya başladı. Bununla ilgilenen biz geriatristler artık daha da elzem hale geldik. Ancak sayıca çok yetersiziz. Ülkemizde 300 geriatrist var. Bugün Almanya’da 2500 geriatrist var. Bu sayıları gözden geçirmeliyiz. Öğrencilerimize ayrıca, “Sağlıklı Yaşlanma Nedir?”, “Geriatrik Bakımın Gerekliliği” ve “Palyatif Bakım” konularında bilgiler verdik. Verimli bir konferans oldu. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.

Program, Saka’nın konuşmasının ardından soru-cevap bölümü ile devam etti.

Program sonunda Prof. Dr. Haydar Bağış tarafından Prof. Dr. Bülent Saka’ya teşekkür belgesi takdim edildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.