Öğretim Üyelerimiz Müze Haftası Etkinliklerine Katıldı

18-24 Mayıs Uluslararası Müzeler Haftası kapsamında Adıyaman’da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Adıyaman Valiliği, Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Adıyaman Müze Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Khoros (Kımıl) Dağı’ndan Perre’ye” başlıklı programa Adıyaman Vali Yardımcısı Uğur Kapar, Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse, Adıyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan, Adıyaman Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Kahraman Yağız’ın yanı sıra üniversitemiz Arkeoloji Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Adıyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan, “Kommagene Krallığı’na ait Stellerin Kımıl Dağı’ndan Helikopter İle Taşınma Serüveni” başlıklı bir sunum yaptı.

Program, Adıyaman Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kahraman Yağız’ın “I. Antiokhos’un Temenos Alanları ve Gerger Stelleri” sunumuyla devam etti.

Etkinlikte Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse ve Adıyaman Vali Yardımcısı Uğur Kapar’ın konuşmaları sonrasında Gerger’de tespit edilip Perre Antik Kenti’ne getirilen stellerin açılış töreni gerçekleştirildi.

Etkinlik Adıyaman Güzel Sanatlar Lisesi tarafından Adıyaman’a özgü arkeolojik alanların konu edinildiği resim sergisi, klasik müzik dinletisi ve seramik yapımıyla tamamlandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.