Adıyaman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinden Safvan bin Muattal Türbesi'ne Ziyaret

Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri Samsat ilçesi sınırlarında bulunan Sahabe-i Kiram'dan Safvan b. Muattal'ın (r.a) türbesini ziyaret etti.

Türbe ziyaretiyle başlayan programda sorumlu din görevlisi tarafından Safvan b. Muattal ve  türbenin yakın zamanda tamamlanan restorasyonu hakkında bilgiler verildi.

Program kapsamında İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Gündoğar ve Samsat Müftüsü Ahmet Kızmaz tarafından ziyaretin mahiyetine dair birer konuşma yapıldı.

Konuşmaların ardından türbenin de yer aldığı bölgede inşa edilen ve dört ay önce açılışı yapılan külliye gezildi.

Gezi programına ilişkin açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Hamdi Gündoğar:  “Etkinlik için gerekli izin ve desteği veren Üniversitemiz Yönetimine, ulaşım için araç temin eden Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığımıza, yemek ikramını üstlenen Kâhta Müftülüğüne, ev sahiplikleri için Samsat Müftülüğüne, katkıları için İslami İlimler Fakültesi Geçerken Topluluğu üyelerine, programa iştirak eden hocalarımıza, öğrencilerimize ve desteklerini her zaman yanımızda hissettiğimiz Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Mehmet Keleş'e teşekkür ediyoruz.” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.