Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş ADEKALP’ı Ziyaret Etti

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla kurucu üyesi olduğumuz ADEKALP (Adıyaman Engelli Derneklerini Kalkındırma Platformu)'ı ziyaret etti. 
ADEKALP Başkanı Zeynal Abidin Şenlik’in ev sahipliğinde Adıyaman Görme Engelliler Derneğinde gerçekleştirilen ziyarete ilimizde faaliyet gösteren 17 engelli derneğinin temsilcileri katıldı.
Ziyaret kapsamında Adıyaman Üniversitesi ile ADEKALP üyeleri arasında ilimizdeki engellilerin sorunları ve yapılabilecek çalışmalar hakkında iş birliği olanakları ele alındı.
Toplantıda ayrıca ulusal düzeyde yapılacak olan engelli spor müsabakalarının üniversitemiz öncülüğünde, Adıyaman'da düzenlenmesi konusunda neler yapılabileceğine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.
Üniversitemiz tarafından engelli öğrenciler ve personelin hayatlarını kolaylaştırmak için  yapılan çalışmalar ve sosyal-kültürel etkinlikler ile ilgili Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Arş. Gör. Nurullah Türk tarafından bir sunum gerçekleştirildi.
Toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Mehmet Keleş: “Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına duyarlı olmak ve kalıcı çözümler üretmek için çaba göstermek, sadece engellileri ve ailelerini ilgilendiren bir husus değil  toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğudur. Adıyaman Üniversitesi olarak, başta üniversitemizde öğrenimine devam eden engelli öğrencilerimiz ile akademik ve idari personelimizin daha rahat bir ortamda faaliyetlerini sürdürebilmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun yanında Adıyaman Üniversitesi “Engel-sizsiniz” sloganıyla faaliyetlerine devam etmektedir. Amacımız tam engelsiz bir üniversite olmaktır. Adıyaman Engellileri Kalkındırma Platformunun kuruluşundan bu yana kurumsal/kamu temsilcisi olan tek kurumuz. Bu platform ya da kamu yararına çalışan diğer STK’ların taleplerine göre hocalarımızla iletişim kurmalarını ya da bilgilendirme toplantıları düzenlemelerini sağladık. Bu konuda ilimizin  engelli STK’larının bizlerden bir işbirliği talebi ya da isteği olursa Üniversite olarak kendilerinin yanında ve koşulsuz destekçisi olduğumuzu bildirmek isterim.” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.