ADYÜ’de “Tıbbi-Aromatik Bitkiler” Temalı Çalıştay Düzenlendi
Adıyaman Üniversitesi, “Tıbbi-Aromatik Bitkiler” temalı çalıştaya ev sahipliği yaptı.
ADYÜ Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen çalıştaya Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Aydın, Prof. Dr. Selcen Yüksel Perktaş, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Mahmut Gürsoy, Üniversitemiz akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Adıyaman Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Kılıç yaptı.
Prof. Dr. Kılıç, tıbbi-aromatik bitkilerle ilgili çalışmaların ilimizin ekonomisi için önemine değinerek, üretimin artırılması ile birlikte ülkemizin tarım, kozmetik, gıda, arıcılık, tıp ve peyzaj gibi alanlarda dışa bağımlılığının azalacağını söyledi.
Açılış konuşmasının ardından panelistler Prof. Dr. Şinasi Yıldırımlı tarafından “Yıldırımlı Otluğundan ve Betikliğinden İzlenimler”, Prof. Dr. Mehmet İnan tarafından “Tıbbi Bitkilerin Pazarlanması ve Ekonomisi”, Prof. Dr. Ömer Kılıç tarafından “Adıyaman’ın Floristik ve Tıbbi-Aromatik Bitkilerce Zenginliği”, Doç. Dr. Ahmet Çelik tarafından “Tıbbi ve Aromatik Bitkilerde Alternatif Gübre Uygulamaları”, Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Kırpık tarafından “Tıbbi Bitkilerde Yetiştiricilik”, Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Şahan tarafından “Aromatik Bitkilerin Hayvansal Üretimde Kullanımı”, Dr. Öğr. Üyesi Cavidan Gül Varış tarafından “Tıbbi-Aromatik Bitkilerin Kanatlı Hayvan Beslemede Kullanımı” ve doktora öğrencisi Talip Şahin tarafından “Tıbbi-Aromatik Bitkilerde Sekonder Metobolitler ve İşlevleri” başlıklı sunumlar gerçekleştirildi.
Programın ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selcen Yüksel Perktaş tarafından konuşmacılara çalıştaya katılım ve katkılarından dolayı Üniversitemiz kampüs alanında adlarına dikilmiş fidanların sertifikaları takdim edildi.