ADYÜ’de Hazırlanan Proje Tarımsal Üretime Katkı Sağlayacak

Adıyaman Üniversitesi Besni Ali Erdemoğlu Meslek Yüksekokulu (MYO) Mekatronik Programı öğrencisi Esad Karaman tarafından hazırlanan “Tarımsal Amaçlı Dört Rotorlu Hava Aracı (Quadcopter) Tasarımı ve İmalatı” adlı proje, “TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında 6 ay süreyle 9.000 TL bütçe ile desteklenmeye değer görüldü.

Proje danışmanlığını Öğr. Gör. Abdulaziz Ceylan’ın üstlendiği proje kapsamında; tarım arazisinde yetiştirilen ürünlerin kontrol altında tutularak gübreleme, ilaçlama ve sulama gibi işlemlerde Quadcopter ve ek olarak tasarlanacak aparatlar kullanılarak daha etkili tarım uygulamaları yapılması hedeflenmektedir.

Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Öğr. Gör. Abdulaziz Ceylan: “Ülkemizdeki yerli kaynakları kullanıp alanında deneyimli akademisyenlerimizle birlikte çalışarak Adıyamanlı çiftçimizin tarım arazilerinde gelişen teknolojiyi takip etmeleri sağlanacak. Ayrıca, tarımsal alanda dışa bağımlılığın önüne geçmeyi planlıyoruz. Projemizin tarım alanında önemli kolaylıklar sağlayacağını ve verim anlamında büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz.” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.