ADYÜ “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türkülerle Çanakkale Zaferi” Konserine Ev Sahipliği Yaptı

Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından Çanakkale Zaferi’nin 109. yılı etkinlikleri kapsamında “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türkülerle Çanakkale Zaferi” konseri gerçekleştirildi.

Vehbi Koç Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa rektör yardımcıları Prof. Dr. Murat Aydın, Prof. Dr. Selcen Yüksel Perktaş, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Mahmut Gürsoy, Üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.

ADYÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sadık Doğan tarafından hazırlanan, sunuculuğunu Hakan Çalışkan'ın yaptığı konser programı kapsamında “Eledim Eledim Höllük Eledim, Asker Oldum Giydim Yelek, Hey Onbeşli, Kışlalar Doldu Bugün, Şu Kışlanın Kapısına, Değirmen Başında Vurdular Beni, El Veriyor El Veriyor, Anadolu Yetim Türküsü, Yürek Odur Daima Yanar, Çanakkale Bugün Toz ile Duman, Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı ve Aşığım Ben Türkiye’min” adlı eserler ADYÜ Devlet Konservatuvarı öğrencileri tarafından seslendirildi.

Misafirlerin zaman zaman türkülere eşlik ettiği program güzel görüntülere sahne oldu.

Program sonunda rektör yardımcıları Prof. Dr. Murat Aydın, Prof. Dr. Selcen Yüksel Perktaş ve Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Mahmut Gürsoy, Diş Hekimliği Fakültesi  Dekanı Prof. Dr. Yasin Çiçek, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Gündoğar tarafından ADYÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sadık Doğan'a, Dr. Öğr. Üyesi  Emirhan Güler'e, Arş. Gör. Muhammet Eroğlu'na ve konservatuvar öğrencileri Alican Altunbaş, Fatih Kaya, Hakan Altunbaş, Abdurrahman Çapuk, M. Sadi Kızıl, Umut Fırat Taştan, Abdulsamed Bayansar, Ahmet Öcal, Ömer Karaca, Aynur İşyeri, Bergen Göksu ve Kübra Özkelle'ye plaket ve Üniversite kampüs alanında adlarına dikilmiş fidanların sertifikaları takdim edildi.