ADYÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Anlamlı Sergi

Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden öğrencilerinin anısına anlamlı bir etkinliğe imza attı.

 “Asrın Felaketi” olarak adlandırılan depremlerde hayatını kaybeden Güzel Sanatlar Fakültesi’nin beş öğrencisi anısına Fakülte öğrencileri tarafından “Eserleri ile Yaşayan Arkadaşlarımızla Bir Arada” temasıyla resim sergisi düzenlendi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonunda açılışı yapılan sergiye; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Aydın, Prof. Dr. Selcen Yüksel Perktaş, Genel Sekreter Doç. Dr. Mahmut Gürsoy, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Akça, Fakülte Öğretim üyeleri, öğrenciler ve ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Birbirinden güzel ve anlamlı 45 eserin yer aldığı sergide, hayatını kaybeden Yağmur Bulut, Özgül Temel Taştan, Zeynep Şahin, Aysel Coşkun ve Nebahat Gündüz’ün 6 Şubat depremleri öncesinde yapmış oldukları eserler de yer aldı.

Yitirdikleri öğrencilerin acısını ilk günkü tazeliğiyle yüreklerinde taşıdıklarını belirten Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Akça, “6 Şubat 2023’te yaşanan deprem felaketinde kaybettiğimiz evlatlarımızın anısına bugün anlamlı bir sergi açılışı gerçekleştirdik. Hayatını kaybeden öğrencilerimizin 6 Şubat öncesinde hazırlamış oldukları çalışmalar, hepimizi duygulandırdı. Evlatlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum.  Acıları ilk günkü gibi yüreklerimizde…”şeklinde konuştu.

Serginin bir ay boyunca açık kalacağı ve ziyaretçi kabul etmeye devam edileceği bildirildi.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.