Üniversitemizde Okul Öncesi Dönem Çocukları İçin Hazırlanan Teknoloji Destekli Proje TÜBİTAK tarafından Desteklenmeye Değer Görüldü
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Vahide Yiğit Gençten’in Proje Yürütücüsü olduğu ve 1 milyon 758 bin 540 TL bütçeli “Teknoloji Destekli Zenginleştirilmiş Sesli Okuma Etkinliklerinin Etkililiğinin Değerlendirilmesi” başlıklı proje, “TÜBİTAK 1001 Deprem Bölgesi Üniversiteleri Özel Çağrısı-BİNBİRÇABA” kapsamında desteklenmeye değer görüldü.
Projede Üniversitemiz Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Rabia Özen Uyar, Dr. Öğr. Üyesi Filiz Aydemir, Türkçe Öğretmenliği Bölümünden Dr. İbrahim Doyumğaç, Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Saadin Oyucu araştırmacı olarak görev aldı.
6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş illerinde yürütülecek olan proje kapsamında; depremden etkilenen okul öncesi dönem çocukların psikososyal gelişimlerini desteklemek için tasarlanacak olan teknoloji destekli ve zenginleştirilmiş etkileşimli sesli okuma etkinliklerinin (TD-ZESO) etkililiği incelenecek.
Proje kapsamında TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın katılımıyla Gaziantep’te gerçekleştirilen “TÜBİTAK BİNBİRÇABA değerlendirme toplantısına katılan Dr. Öğr. Üyesi Vahide Yiğit Gençten, projenin uygulama süreçlerinin değerlendirildiğini belirterek, asrın felaketinden etkilenen çocuklar için önemli bir projenin altına imza attıklarını söyledi.