ADYÜ'de Hazırlanan Proje TÜBİTAK Tarafından Desteklenmeye Değer Görüldü

Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eda Sonbaş Dhuga tarafından  “TÜBİTAK 1001 – Deprem Bölgesi Üniversiteleri Özel Çağrısı-BİNBİRÇABA” kapsamında hazırlanan proje, desteklenmeye değer görülmüştür.

Proje kapsamında, James Webb Uzay Teleskobu (JWST) alınan yakın ve orta kızılötesi dalga boylarındaki veriler ile aktif galaksi çekirdeklerinin farklı yayınım bölgelerinin arasındaki ilişkiler incelenecektir.

Projede, Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Ersin Göğüs, Dr. Ece Kilerci ve George Washington Üniversitesi Fizik Bölümünden Doç. Dr. Kalvir Dhuga’nın araştırmacı olarak yer alacağı bildirilmiştir.

Prof. Dr. Eda Sonbaş Dhuga hocamızı başarılı çalışmaları için tebrik ediyor, TÜBİTAK'a desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.