ADIYAMAN
ÜNİVERSİTESİBilimle Yüksel, Geleceğe Yön Ver!

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarafından Hazırlanan Proje, GAP BKİ Tarafından Desteklenmeye Hak Kazandı

Adıyaman Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil İbrahim Oğuz yürütücülüğünde hazırlanan “Bahçecilik Şehri Adıyaman’ın Bahçe Bitkileri Yetiştiricilik Sorunlarına Yönelik Eğitim Çalışmaları ve Yerel Genetik Kaynakların Tespiti ve Yaygınlaştırılması” başlıklı proje, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından “Ekonomik, Kültürel ve Sosyal Kalkınma Projeleri Teklif Çağrısı” (GAP EKÜS) kapsamında 1.000.000 TL bütçe ile desteklenmeye hak kazandı.
Proje kapsamında bahçe bitkileri yetiştiricilik sorunlarına yönelik olarak tüm ilçelerde çiftçi eğitimleri düzenlenecek olup, eğitimlerde ilçelerde yetiştiriciliği yapılan hâkim bahçe bitkileri türlerine ait yetiştiricilik bilgileri ve el broşürleri paylaşılacaktır. 
Ayrıca, Adıyaman’ın yerel bahçe ürünleri tespit edilecek ve söz konusu yerel ürünlerin ekonomiye kazandırılması ve yaygınlaştırılması için tespit, analiz ve tanıtım çalışmaları yürütülecektir. 
Proje, 2024 yılı itibariyle başlayacak olup proje kapsamında Adıyaman’ın yerel asma, meyve ve sebze genotiplerinin markalaştırılması adına coğrafi işaret ve çeşit tescili başvuruları yapılacaktır.
Projede Adıyaman Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Fırat Ege Karaat ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet İlhan Odabaşıoğlu ile Kâhta MYO öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Ceren Ayşe Bayram görevlendirilirken, Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Adıyaman Ziraat Odası ve Kâhta Sert Kabuklu Meyve Üreticileri Birliği iştirakçi kuruluşlar olarak yer alacaktır.
Adıyaman’ın tarımsal kalkınması için büyük önem arz eden bahçe bitkileri yetiştiriciliği ve ürünlerinin geliştirilmesine katkı sunacak olan bu projeyi destekleyen GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na teşekkür ederiz.