Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş’in Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 85. Vefat Yıl Dönümü Münasebetiyle Yayınladıkları Anma Mesajı

Millî Mücadelemizin Başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Aziz Milletimizin Ortak Değeri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Vefatının 85. Yıl Dönümünde Saygı, Minnet ve Şükranla Anıyoruz.”

Sadece Türk tarihi için değil, dünya tarihi açısından da müstesna bir şahsiyet olan Aziz Atatürk; muzaffer bir komutan, büyük bir devlet adamı ve yaşadığı çağın ötesindeki bir lider olarak tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır.

Gazi’nin “Hiç dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla ve asla yorulmazlar.” sözünden hareketle, 10 Kasım’ı onun muhterem emanetlerine sahip çıkmak düşüncesiyle birlik ve beraberlik içinde olmamız gereken bir gün olarak idrak ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun şahsında tüm kurucu kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi şükran duygularımızla anıyor, Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyoruz.

 

Prof. Dr. Mehmet KELLEŞ

Adıyaman Üniversitesi Rektörü

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.