Rektör Prof. Dr. Mehmet KELLEŞ’in 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Türk milletinin başlattığı istiklal mücadelesi, tüm yokluk, yoksulluk ve imkânsızlıklara rağmen “Zaferler ayı” Ağustos'un sonunda elde ettiği Büyük Taarruz ile zafere ulaşmıştır. Böylece 26 Ağustos 1071'de Sultan Alparslan liderliğindeki Malazgirt Meydan Muharebesi ile açılan Anadolu'nun kapısı, 30 Ağustos 1922'de Gazi Mustafa Kemal liderliğindeki Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile bir daha açılmamak üzere ilelebet kapanmıştır.

30 Ağustos Zaferi, bütün dünyaya örnek olacak şekilde yüce Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde verdiği onurlu ve insanüstü mücadelenin sonucunda kazanılmış büyük bir zaferdir. Bu zafer, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, aziz milletimizin içinde bulunduğu tüm imkânsızlıklara rağmen sarsılmaz azmi, inancı, vatanseverliği ve olağanüstü kahramanlığı ile kazanılmıştır. Bu inanç ve coşku ile Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensupları ve aziz Türk Milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu mukaddes zaferi bize armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını ve bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizi, rahmet ve şükranla anıyorum.”

 

Prof. Dr. Mehmet KELLEŞ

Adıyaman Üniversitesi Rektörü

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.