ADYÜ’de “İslam Medeniyetinin İnşasında Sünnet” Paneli Düzenlendi

Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) Kültür ve Medeniyet Topluluğunun davetlisi olarak Adıyaman’a gelen Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mahmut Çınar, “İslam Medeniyetinin İnşasında Sünnet” konulu panelde konuştular.

Konuşmacıları, etkinlik öncesinde ADYÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut makamında ağırladı.

Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü ADYÜ İslami İlimler Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hamdi Gündoğar’ın yaptığı panele Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, İl Müftüsü Mehmet Taştan, Üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını ADYÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’un yaptığı program, İl Müftüsü Mehmet Taşçı ve ADYÜ Kültür ve Medeniyet Topluluğu Başkan Yardımcısı Rabia Nida Tekkanat’ın konuşmalarıyla devam etti.

Panelde Prof. Dr. Çınar “Sünnetin Aktüel Hayattaki Yansımaları”, Prof. Dr. Yıldırım tarafından ise “Peygamber’in Medeniyet İnşası” konularında sunumlarını gerçekleştirdiler.

Geniş bir katılıma sahne olan panelin ardından konuşmacılara İl Müftüsü Mehmet Taştan tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.