Rektör Turgut'un 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında kabul edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek ve toplumlarda belirli bir farkındalık oluşturmak açısından önemli bir gündür.

Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına duyarlı olmak ve kalıcı çözümler üretmek için çaba göstermek, sadece engellileri ve ailelerini ilgilendiren bir husus değil, toplum olarak tüm kesimlerin ortak sorumluluğudur.

Bugün tüm dünyada ve ülkemizde insan hakları anlayışıyla engelli vatandaşlarımızın her alandan özgürce ve rahatça yararlanabilmesi için her türlü imkan sunulmaya çalışılmaktadır. Devletimiz sosyal devlet anlayışıyla vatandaşlarına eşit hak ve imkânlar sunmaktadır.

Bizler de Adıyaman Üniversitesi olarak, Üniversitemizde öğrenimine devam eden engelli öğrencilerimiz ile çalışan personellerimizin daha rahat bir ortamda faaliyetlerini sürdürebilmeleri adına birçok faaliyet gerçekleştirdik.

Sosyal hayatımızda çok önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin olması ve bu kardeşlerimizin büyük bir irade sergileyerek günlük yaşama katılmaları, yetenek ve becerilerini ortaya çıkarmaları bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Bu vesile ile, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün toplumda engellilik konusunda farkındalık oluşturması ve engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne katkı sağlaması dileğiyle, tüm kardeşlerimize ve ailelerine sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyor, her sağlam bireyin bir engelli adayı olduğunu hatırlatmak istiyorum.

 

Prof. Dr. Mehmet TURGUT

Rektör

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.