ADYÜ’de 1. Çocuk Edebiyatı Festivali

Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı Programı öğretim elemanları ve öğretmen adayları tarafından 1. Çocuk Edebiyatı Festivali düzenlendi.

Üç gün sürmesi planlanan festivalin Vehbi Koç Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen açılış törenine Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Murat Aydın, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Feyzullah Karaaslan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hikmet Pınar, Üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.

Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın akabinde Fakülte Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Öğr. Gör. Dr. Filiz Aydemir ve Öğr. Gör. Dr. Mehmet Gültekin’in açılış konuşmaları ile başladı.

Dekan Aydın, “Evlatlarımızın Kitaplarla Pozitif Deneyimlerini Artırmalıyız”

Kürsüye çıkan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Murat Aydın, festivalin amacının çocukların kitaplarla pozitif deneyimlerini arttırmak, kitapları sevdirmek, kendilerini ve çevrelerini keşfetmelerini sağlamak olduğunun altını çizerken, “Desteklerini her zaman yanımızda hissettiğimiz Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut'a teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Turgut, “Çocuklarımıza Erken Yaşta Güzellikler Verelim”

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut ise, çocukların “Ağaç yaş iken eğilir.” misali küçük yaşta güzellikler ile tanışması gerektiğini belirterek, “ Teorik olarak beyin, fiziki gelişimini 21 ayda tamamlar, ancak kişilik ve cinsiyet tanımı 3,5 yaşlarında olur. Utanma duygusu oluşmaya başlar. Öğrenmeye çok meyillidirler. Görsel hafıza bu yaşlarda çok etkilidir. Bu nedenle görsele çok dikkat edin. Eminim içinizden çok değerli çocuk yazarları da çıkacaktır. Ben gençlerimizin gözlerinden öpüyor, kariyer yolculuğunuzda başarılar diliyorum.” dedi.

Başkan Kılınç, “Biz Çocukları Nasıl Yönetirsek Onlar Da Ülkemizi O Şekilde Yönetecektir”

“Biz, çocuklarımızı nasıl yönetirsek onlar da ülkemizi o şekilde yönetecektir.” diyerek sözlerine başlayan Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç “Çocukların, bilimin ve kültürün olduğu etkinlikler bizleri en çok mutlu eden etkinliklerdir. Çocuk, merhametin, şefkatin sembolü olduğu gibi bizlere insanlığımızı hatırlatır. Çocukların Allah ile mukavelesi yenidir. O yüzden çocuklara yapacağımız her yatırım en önemli yatırımdır. Çocuklarımıza erken yaşta bir şeyler vermezsek ileriki yaşlarda biraz zor olur. Biz çocukları nasıl yönetirsek onlar da ülkemizi o şekilde yönetecektir. Biz her türlü destek konusunda yanınızda olacağız. Bu güzel etkinlikte emeği geçenleri kutluyor, sizlerle gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.

Program, bölüm öğrencileri tarafından hazırlanan kostümlü yürüyüş ve akabindeki Prof. Dr. Mübeccel Gönen, Nazan Taştan Yapıcı, Şafak Okdemir ve Sultan Serdar Doksöz ile yapılan söyleşiler ve Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümünden Doç.Dr. Selin Oyan’ın ritim çalışması ile son buldu.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.