Yabancı Uyruklu Öğrencilere Türkçe ve Türk Kültürü Eğitimi

Adıyaman Üniversitesi ve Adıyaman Gençlik Merkezleri iş birliği ile gerçekleştirilen “Türkçe Konuşma Kulübü” etkinliklerinde Adıyaman’da yaşayan yabancı uyruklu öğrencilerle Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencileri bir araya geldi.

Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sedat Erol ve Adıyaman Gençlik Hizmetleri Müdürü Ayhan Tekin koordinatörlüğünde yürütülen çalışmalarda yabancı uyruklu öğrencilerin Türkçe ve Türk kültürünü öğrenme sürecini desteklemek, Türkçenin yabancı dil olarak öğretilmesinde öğrencilerimize deneyim kazandırmak amaçlandı.

Türkçe öğrenirken yaşanan zorluklar, Türk kültürü ve yabancı öğrencilerin kendi kültürleri üzerine sohbetlerin gerçekleştirildiği etkinlikler, çeşitli halk türkülerinin söylenmesi ve eğitsel oyunların oynanmasıyla son buldu.