Homeopat Andrew Ward, ADYÜ’de Alternatif Tıp Tedavilerinden Homeopati’yi Anlattı

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesindeki akademisyen ve öğrencilere Homeopat Andrew Ward tarafından alternatif tıp tedavilerinden “Homeopati” konulu seminer verildi.

Tıp Fakültesi Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen etkinliğe Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Zuhal Karagoz Genç, Klasik Homeopat Mehtap Yaşar, Tıp Fakültesi akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.

Program, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’un konuya ilişkin sunumu ile başladı.

Prof. Dr. Turgut, sağlıklı bir insana verildiği zaman hastalık belirtileri ortaya çıkaran maddelerin, çok düşük dozlarda, aynı belirtileri taşıyan hastalara verilerek; o hastalığın tedavi edilmesine dayanan bir tamamlayıcı tıp yöntemi olan Homeopati ilgili bilgiler verdi.

Turgut, Homeopati’nin Alman kimyager ve tıp doktoru Samuel Hahnemann’ın İbn-i Sina ve Hipokrat tıbbı kayıtlarından yıllar içinde derleyip, yöntemlerini bulup tedavilerde kullanmasıyla 1700’lü yılların sonunda  tedavilere girdiğini söyleyerek, en yaygın alternatif tıp tedavilerinden biri olduğuna vurgu yaptı.

Geniş katılıma sahne olan programda söz alan Homeopat Andrew Ward ise, Homeopati’den üst solunum yolları rahatsızlıkları, kas hastalıkları, romatizmal şikayetler, mide ve sindirim sistemi problemleri, cilt problemleri, döküntü, kaşıntı, solunum yolu problemleri, nefes darlığı, alerji ve idrar yolu gibi hastalıkların tedavisinde faydalanıldığının altını çizerek, Homeopati ile birçok hastalığın tedavisinin mümkün olduğunun da altını çizdi.

Ward, “Homeopati tedavisi alıyor olmak bedenin iyileşme ve kendini onarma mekanizmasını doğal olarak harekete geçirir. Elde edilen iyilik hali alınan ilaca bağımlılık yaratmaz. Hatta kişinin mümkün olduğunca az ve düşük dozda etken madde alması hedeflenir. Tedavilerde sorumluluk hastaya verilir. Beslenme, uyku, kötü alışkanlıklar düzenlenmeden iyileşme olmaz. Bu bilincin kazandırılması bile homeopatinin hedefidir. Bu yöntemden vazgeçmek kişiyi eski hastalıklı haline döndürmez.” şeklinde konuştu.

Sunumun ardından Tıp Fakültesi akademisyen ve öğrencilerin sorularını Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut ile birlikte cevaplayan Homeopat Andrew Ward’a teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

 

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.