Teknolojinin Kalbi ADYÜ İnovatif Proje Pazarında Attı

Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (ADYÜTTO) tarafından “ADYÜ İnovatif Proje Pazarı” etkinliği düzenlendi.

Üniversite-Sanayi işbirliğini güçlendirmek, Üniversitede ortaya çıkan buluşların sanayiye uygulanması, ticarileştirilmesini sağlamak ve Üniversitemiz öğrencilerinin bilimsel çalışmalara teşvik edilmesi amacı ile Merkezi Derslikler Fuaye Alanı’nda düzenlenen etkinlik, güzel görüntülere sahne oldu.

Etkinliğe Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Belediye Başkan Vekili Ramazan Oruç, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan, ADYÜ TTO Müdürü Doç. Dr. Seval Uyanık, STK ve sponsor kurum ve kuruluşların temsilcileri, Üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı. Üniversitemizden çıkacak olan sanayiye uygulanabilirliği yüksek projeleri ve buluşları tespit etmek ve Ar-ge ve inovasyon çalışmalarının devam etmesi açısından son derece önemli olan ADYÜ İnovatif Proje Pazarında birbirinden kıymetli kırk teknolojik eser görücüye çıktı. Teknolojik buluşlar misafirlerden tam not aldı.

Rektör Turgut, “Çağımızın İhtiyaç Duyduğu Proje ve Tasarımları Bir Araya Getiriyoruz”

İnovatif Proje Pazarının açılış konuşmasını yapan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, çağı yakalamanın ve ülke olarak teknolojik olarak ilerlemenin önemine değinerek, “Üniversite olarak bölgemize katkı sağlayacak olan faaliyetlere öncülük etmeye devam ederken, bunun haklı gururunu yaşadığımızı da belirtmek istiyorum. Burada, ülkemizin farklı noktalarından ve Üniversitemizden onlarca farklı fikrin sergilenmesi bizleri gelecek adına sevindirmektedir. Bildiğiniz üzere çağımız ar-ge ve inovasyon çağıdır. Katma değeri yüksek ürünler üretmenin yolu teknolojiden geçmektedir. Gelecekte ülkemiz adına söz sahibi olabilmemiz için bu tür faaliyetlere önem vermekteyiz. İnovatif Proje Pazarının amacı, çağımızın ihtiyaç duyduğu proje ve tasarımları bir araya getirmek ve Üniversitede ortaya çıkan buluşların sanayiye uygulanması ve ticarileştirilmesini sağlamak ve Üniversitemiz öğrencilerinin bilimsel çalışmalara teşvik edilmesidir.

İleriki yıllarda bu pazarın büyüyeceğini ve gelişeceğini düşünmüyorum. Proje pazarında teknoloji tabanlı üretimin öncü faaliyetleri sayılan fikirler, sonraki süreçte Teknopark ve Teknokentlerde kendilerine yer edinmektedir. İlimizde yakın gelecekte hayata geçirilecek olan Teknokent de milli ve yerli ekonomiye hiç kuşkusuz büyük katkı sağlayacaktır. Beklentimiz teknoloji tabanlı fikirlerin daha çok hayata geçirilmesidir. Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi tarafından organize edilen bu etkinliğe sağlık, fen, mühendislik, bilişim ve sosyal bilimler alanından çok sayıda başvuru olmuştur. Bugün burada iki farklı kategoriden ilk üç projeye ödülleri takdim edilecektir. Emeği geçen Teknoloji Transfer Ofisi çalışanları, değerlendirme kurulu, proje sahipleri, TUBİTAK ve sponsor firmalarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Çuhadar, “Kabuğuna Sığmayan Bir Ülke Haline Geldik”

Programda konuşan Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, ülke olarak ar-ge ve inovasyon çalışmalarına hız vermemiz gerektiğine vurgu yaparken, “Biz artık kabuğuna sığmayan ve dünya genelinde ekonomik ve teknolojik alanda ilk beşe girmeye aday olan bir ülke haline geldik. Biz, birçok alanda olduğu gibi özellikle de savunma sanayiinde dünyada ilkler arasındayız. Neden diğer konularda da ilkler arasına girmeyelim? Çağımız teknoloji ve inovasyon çağı. Yeni buluşlar ve Ar-Ge çalışmalarıyla bunu başaracağız. Ben, bu potansiyeli öğrenci ve akademisyenlerimizde görüyorum. Bu güzel projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından il protokol üyeleri, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’un ev sahipliğinde proje pazarında incelemelerde bulunurken, etkinliğin son bölümünde iki kategoriden ilk üç sırayı paylaşan projelerin sahiplerine ödülleri takdim edildi.

Törende, toplamda 60.000 TL'lik ödül dağıtılırken, yedi aday da mansiyon ödülüne layık görüldü.  

Fen, Mühendislik ve Sağlık Kategorisinde Dereceye Giren Adaylar

1.Bütünleşik Güneş Paneli Tasarımı ve Üretimi

2.Toygar Gripper Destekli Çok Amaçlı İnsansız Hava Aracı

3. Ring İplikçiliğinde Elestan Özlü İplik Üretiminde Elestan Kopuşundan Kaynaklanan Hatayı ve Hammadde Kaynaklı Abraj Hatasını Tespit Eden Sistem 

Bilişim ve Sosyal Çevre Kategorisinde Derereceye Giren Adaylar

1.Derin Öğrenme İle Acil Durumların Tespit Edilmesi: Ev Ortamı ve İHA'larda Uygulanması

2.20 Kanallı Data Logger Tasarımı ve Üretimi

3.Elektrikli Araç İzleme Sistemi

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.