Rektör Turgut'un Anneler Günü Mesajı

Toplumumuzu oluşturan ailenin temel yapı taşı annedir. Annelik, insanlık değerlerinin zirvesidir.

​Sevgi, şefkat, sabır ve fedakârlıkla sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde önemli bir sorumluluk üstlenen annelerimiz, şefkat dolu yürekleri ile bizleri adeta ilmik ilmik işleyerek hayatımıza yön vermiş ve bizlere her zaman yol gösterici olmuşlardır. Bizlere karşılıksız sevginin en güzelini sunmuşlardır.

​Annelik, yeri doldurulamayan, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen, dünyadaki en yüce duygulardan birisidir. Anne demek, dünyadaki tüm güzellik ve değerlerin tek kelimeyle ifade edilmesidir.

​Nitekim yüce dinimiz de, “Cennet, annelerin ayakları altındadır.” demek suretiyle annelik makamının ne yüce bir makam olduğunu ayrıca vurgulamıştır.

Annelerimize layık birer evlat olmak, onları mutlu etmek ve onlara hak ettikleri değeri vermek en büyük vazifemiz olmalıdır.

Geleceğimizin, birlik ve beraberliğimizin tesisinde en temel varlık olan ve her zaman hürmeti, muhabbeti hak eden annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum. Bugünlere gelmemde en büyük pay sahibi olan ve bir an olsun aklımdan çıkmayan nur yüzlü, güzel anama Yüce Mevla’dan bir kez daha rahmet diliyorum. Ayrıca, ebediyete uğurladığımız, başta şehit anneleri olmak üzere, tüm annelerimizi rahmet ve hürmetle anıyorum.

 

Prof. Dr. Mehmet Turgut

Rektör

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.