ADYÜ, Unilook Türkiye Üniversite Tanıtım ve Tercih Günlerine Katıldı

Adıyaman Üniversitesi, Adıyaman’daki lise öğrencilerinin ülke genelindeki farklı üniversiteler ile ilgili bilgi sahibi olmaları amacıyla Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Unilook Türkiye işbirliğinde organize edilen tanıtım ve tercih günleri etkinliğine katıldı.

Adıyaman Fen Lisesinde gerçekleştirilen ve Türkiye’nin farklı coğrafyalarında yer alan 14 üniversitenin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğe Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Gümüş, İş Kur İl Müdürü Emin Yücekaya, Memur Sen Adıyaman İl Temsilcisi Ali Deniz, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Üniversite temsilcileri ile bir araya gelen ziyaretçiler, üniversiteler hakkında yetkililerden bilgi aldılar.

Üniversite tercihleri noktasında öğrenci ve velilere daha etkin destek olmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında öğrenci ve veliler üniversite temsilcileri ile buluşurken, stantları ziyaret eden öğrenci ve velilere tanıtıcı broşürler ve üniversiteleri tanıtıcı çeşitli materyaller verildi.

ADYÜ Tanıtım Günlerinin İlgi Odağı

Tanıtım materyali anlamında ziyaretçilerin ilgi odağı olan Adıyaman Üniversitesi standında, ziyaretçilere Adıyaman Üniversitesi hakkında bilgiler verilirken broşür ve çeşitli materyallerle üniversitenin tanıtımı yapıldı.

Etkinlikle ilgili konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kırılmış, öğrenci ve velilere gelecek adına yol göstermek amacıyla Adıyaman Üniversitesini tanıtmaya çalıştıklarını belirtti.

Eğitim süreçleri boyunca gençlerin karşılaşabilecekleri en büyük yol ayrımlarından biri olan üniversite tercih sürecinde öğrenci ve velilere destek olmak istediklerini belirten Kırılmış, “ Bugün ülkemizin farklı coğrafyalarında yer alan birbirinden kıymetli 14 üniversitemizi daha yakından tanıtmak, öğrencilerimiz ile üniversitemizi bir araya getirmek ve çocuklarımıza doğru tercihleri yapabilme fırsatı sunmak için burada toplanmış bulunmaktayız. Kariyer yolculuğunda bilinçli ve doğru başlangıçlar yapmak beraberinde başarıyı getirir. Bizler, Adıyaman Üniversitesi olarak öğrencilerimize evrensel ve nitelikli bilim anlayışı, sosyal ve kültürel imkânlar, barınma, ulaşım ve burs olanakları ile eksiksiz bir eğitim hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Bunu öğrencilerimize anlattık. Broşürlerimizi ve tanıtıcı materyallerimizi dağıttık. Bugün çok güzel bir projenin altına imza atıldığını düşünüyorum. İlimize hayırlı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Stantları tek tek ziyaret eden Kırılmış, üniversite temsilcileri ile görüş alışverişinde bulundu.

Adıyaman Üniversitesi, İstanbul Okan Üniversitesi, İstanbul Ayvansaray Üniversitesi, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi, Uluslararası Final Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, TOBB ETÜT Üniversitesi, Kıbrıs İlim Üniversitesi, Lefke Üniversitesi ve SANKO Üniversitesi stantlarının yer aldığı tanıtım ve tercih günlerinin iki gün boyunca devam edeceği, stantların 10:00 ila 15:00 saatleri arasında açık olacağı bildirildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.