ÜNİP Toplantısı Çevrimiçi Olarak Gerçekleştirildi

Üniversiteler Arası İşbirliği Programı (ÜNİP) toplantısı Iğdır Üniversitesi ev sahipliğinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Üniversitemiz adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumhur Kırılmış’ın katıldığı toplantıda yeni üyelik başvuruları ve UNİP dönem başkanlığı yapacak üniversitenin belirlenmesi ile ilgili konular görüşüldü.

Alınan kararlar gereği, yeni dönem ÜNİP Koordinatörü olarak Dicle Üniversitesi seçilirken, Trabzon Üniversitesi ile Turgut Özal Üniversitesi ise UNİP’e yeni katılan eğitim kurumları oldu.

ÜNİP Nedir?

ÜNİP, Üniversitelerarası İşbirliği Programı’nın kısaltmasıdır. ÜNİP protokolünde programa katılan üniversitelerin ön lisans ve lisans eğitim-öğretiminde yapacakları işbirliği, öğretim üyelerinin lisansüstü eğitim-öğretim programlarında görevlendirilmesi esasları ile ortak lisansüstü eğitim-öğretim programlarına kayıt olacak öğrenci, okutman ve öğretim görevlilerinin belirlenmesi esaslarını; ortak bilimsel ve teknolojik araştırma-geliştirme projelerinin hazırlanması esaslarını; bilimsel, sosyal ve kültürel etkinlikler alanlarında yapılacak ortak çalışmaların geliştirilmesi ile ilgili ilkeler bulunmaktadır.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.