Cumhuriyetimizin 98. Yılı ADYÜ’de Konserle Kutlandı

Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) Devlet Konservatuvarı Pop Orkestrası tarafından Cumhuriyet’in ilanının 98. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında “29 Ekim Özel Konseri” düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konsere Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, Üniversitemiz akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.

Etkinlik, ADYÜ Devlet Konservatuvarı öğrencilerinden Mesut Karakuş ve Hatice Kara tarafından icra edilen “Çakal Çökerten Zeybeği” ile başladı.

Büyük beğeni toplayan ve ayakta alkışlanan performansın ardından solo eserler icra edildi. ADYÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Ayça Avcı tarafından “Çırpınırdı Karadeniz”, Seray Oflazoğlu, Samet Bayansar ve Nazlıcan Yılmaz’dan oluşan koro tarafından da “29 Ekim Cumhuriyet Marşı” ile “İzmir Marşı” seslendirildi.

Koroya Elektro Gitarda Umut Fırat Taştan, Bas Gitarda Alican Altunbaş, Bateride Hakan Altunbaş, Klavyede Seyfettin Aday, Klarnette Hüseyin Yolcu, Flütte Eda Umdu ve Kemanda Erkan Şahin eşlik etti.

Konser programının sonunda Rektör Prof. Dr. Mehmet Turgut tarafından konsere katkı sunanlara teşekkür belgeleri verildi.

Cumhuriyetimizin 98. yılını kutlayarak konuşmasına başlayan Rektör Turgut, Adıyaman Üniversitesi olarak eğitim, bilim ve teknoloji alanlarındaki çalışmaların yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri de aynı ölçüde önemsediklerini ve desteklediklerini belirtti. Cumhuriyetin ve cumhuriyetin kazanımlarının ülkemiz ve milletimiz için önemine vurgu yapan Turgut, “Her türlü zorluk ve engele rağmen büyük bir feraset ve fedakarlık ile Türkiye Cumhuriyetinin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkması için mücadele veren milletimiz, bugün Cumhuriyet’in ilan edilişinin 98. yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşamaktadır. Adıyaman Üniversitesi olarak bu önemli hadisenin yıl dönümünü güzel bir konser ile süslemek istedik. Üniversitemiz Devlet Konservatuvarında görevli akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz çok güzel ve anlamlı bir konser sundular. Kendilerine teşekkür ederken, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm ecdadımızı rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum.” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.