Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı’ndan ADYÜ’ye İşbirliği Ziyareti

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanı İlker Astarcı, Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’u makamında ziyaret etti.

Başkan Astarcı ziyarette, Ulusal Ajans’ın çalışmaları hakkında bilgi paylaşımında bulurken, Erasmus+ Değişim Programı özelinde, bu programdan yararlanan akademik personelimiz ve öğrencilerimiz için süreçte hangi unsurlara dikkat edilmesi gerektiği, programın avantajları, süreçte karşılaşılabilecek olası problemlerin giderilmesine yönelik neler yapılabileceği ve geliştirilebilecek ikili iş birliği konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, Uluslararası Öğrenci Ofisi Erasmus + Öğrenci Ofisi personelleri Öğr. Gör. Mehmet Ercan Baltalı ve Öğr. Gör. Muhammet Karakuş’un da katıldığı toplantıda Ulusal Ajans Başkanı’na Adıyaman Üniversitesinin Uluslararası Akademik İlişkiler Stratejisi, uluslararası projeleri ve Erasmus değişim hareketliliği hakkında bilgi sunuldu.

Ziyarette konuşan Astarcı, Ulusal Ajans Başkanlığı’nın eğitim ve gençlik programları hususunda büyük bir gayretle çalıştıklarının altını çizerken, bu çalışmaların Türkiye’nin akademik ve bilimsel alanda temsiline önemli bir katkı sağladığını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Turgut ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanı Sayın İlker Astarcı’ya ziyaretlerinden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Oldukça verimli bir görüşme oldu. Erasmus+ Değişim Programı özelinde personelimiz ve öğrencilerimizin dikkat etmesi gereken hususlar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk.” dedi.

Rektör Turgut, ziyaretinden ardından Başkan Astarcı ile birlikte Adıyaman Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisi’nin 2021-2022 eğitim öğretim yılı açılış programına katıldı.

Burada öğrencilerle bir araya gelen Astarcı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi olarak projelere gerekli desteği vereceklerini vurguladı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.