ADYÜ Çalışanlarına Deprem Eğitimi Verildi
Adıyaman İl Afet ve Acil Durum (AFAD)Müdürlüğü ile Adıyaman Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı koordinasyonunda Adıyaman Üniversitesi çalışanlarına deprem ile ilgili bilgilendirme eğitimi verildi.
Rektörlük Konferans Salonu’ndaki eğitim programına Üniversite idari çalışanları katıldı.
AFAD Deprem Eğitmenlerinden Fatma Karadeniz tarafından verilen eğitimde, deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası neler yapılması gerektiği konularında bilgilendirme yapıldı.
“Adıyaman 1. ve 2. Derece Deprem Bölgesinde Yer Alıyor”
Adıyaman’ın 1. ve 2. derece deprem bölgesi olduğunu belirten Karadeniz, “Kabul etseniz de etmeseniz de bir gün afeti yaşayacaksınız. Önemli olan bu afete hazırlıklı olmaktır.” dedi.
Deprem öncesinde gerekli tedbirlerin alınması gerektiğine vurgu yapan Karadeniz, sağlam yapılarda ikamet edilmesi gerektiğine dikkat çekerken acil durum ve afet çantalarının da hayati önem taşıdığına vurgu yaptı.
Deprem esnasında yapılması gerekenleri en ince ayrıntısına kadar anlatan Karadeniz, deprem sonrasındaki 72 saatin de depremzedelerin hayata tutunabilmeleri adına önemli bir yere sahip odluğunu belirti.
Karadeniz, “Afetler her zaman her yerde olabilir ve afetlere müdahale etmekle yükümlü kişiler afet sonrası ihtiyaçlarımızı çok kısa bir sürede karşılayamayabilirler. Zarar azaltma mantığı ile yaşam biçimimizi afetlere duyarlı şekilde gözden geçirmeli, çevremizi bu gözle algılamalı, güvenli yaşam bilinci ve afet öncesi hazırlıklı olma eğilimi ile afetlere direncimizi arttırmalıyız. Kendimize ait “afet sonrası ilk 72 saat için” bir aile afet planı yapmamız gerekir. Planımızda evimizin güvenli yerleri, afet çantamızın düzenlenmesi ve evi tahliye planımız yer almalıdır. Unutmayın ki depremler önlenemez, ancak depremlerin afetlere dönüşmesi önlenebilir.” dedi.
Bilgilendirme eğitiminin ardından, Karadeniz tarafından deprem anında yapılması gerekenler uygulamalı şekilde gösterildi.