ADYÜ Bünyesinde Yer Alan Sportif Tesisler Öğrencilerin Hizmetine Açıldı

ADYÜ (Adıyaman Üniversitesi) Merkez Kampüsü içerisinde yer alan sosyal tesisler, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı ile birlikte öğrencilerin hizmetine açıldı.

Öğrencilerin dersten artakalan vakitlerini bedensel ve zihinsel aktivitelerle değerlendirebilmeleri amaçlanan ADYÜ’de açık ve kapalı spor salonları, yüzme havuzu, halı sahalar, çok amaçlı salonlar ve stadyum yer alıyor.

Kapalı Spor Salonu ve Halı Sahalar Öğrencileri Bekliyor

ADYÜ Merkez Kampüsü’nde yer alan kapalı spor salonu, salon sporlarının yapılabilmesi için tasarlanan, tam donanımlı bir kompleks… Salon bünyesinde basketbol, voleybol sahası ile fitness ve aletli çalışma bölümleri yer alıyor. 25x45 m boyutlarında ve çelik konstrüksiyondan yapılan 2 adet kapalı halı sahayı da kapsayan komplekste kullanılan malzemeler, FIFA standartlarına göre belirlendi.

Uluslararası Kullanıma Uygunluk Sertifikasına Sahip ADYÜ Stadyumu

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından Uluslararası Kullanıma Uygunluk Sertifikası verilen ADYÜ Stadyumu, 900 m2 saha alanı ve doğal çim kaplaması ile yapıldı. Sırıkla uzun atlama, çekiç atma, gülle atma, üç adım atlama, disk atma gibi spor dallarına ve atletizm ve altı kulvarlı tartan zemin koşu pisti ile hizmet vermeye devam ediyor.

Çok Amaçlı Spor Sahaları

Kampüs içerisinde öğrencilerin boş vakitlerini değerlendirerek, bedensel ve zihinsel gelişimlerine yardımcı olmak amacıyla 4 adet çok amaçlı spor sahası yer alıyor. Üniversitemizdeki öğrencilerin basketbol, voleybol ve tenis gibi spor aktivitelerini gerçekleştirebilmeleri için yapılan spor sahaları haftanın yedi günü öğrencilerin kullanımına açık bulunuyor.

Yarı Olimpik Yüzme Havuzu

Yılın belli dönemlerinde Adıyaman halkının hizmetine de açılan ADYÜ Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, üniversite akademik, idari çalışanları ile öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Ulusal ve uluslararası düzeyde organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek kapasitede bulunan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu aynı zamanda Kapalı Spor Salonu, Kapalı Halı Sahalar ve çok amaçlı spor sahaları ile birlikte spor kompleksi içerisinde yer alıyor.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen üniversitelerarası spor müsabakalarına futbol, hentbol, voleybol, bisiklet, güreş, kick boks, muay thai, taekwondo, masa tenisi gibi branşlara takımlar gönderen ve önemli başarılar elde eden ADYÜ, öğrencilerine ilgi alanlarına göre yeteneklerini gösterme imkânı sunuyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.