ADYÜ Besni Ali Erdemoğlu Meslek Yüksekokulu Yerleşkesinin Temeli Dualarla Atıldı

Adıyaman Üniversitesine bağlı Besni Ali Erdemoğlu Meslek Yüksekokulu Yerleşkesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Besni Mimarlık Fakültesinin karşısında yapılması planlanan yerleşkenin temel atma töreni, geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Törene Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Gaziantep Valisi Davut Gül, Ak Parti Adıyaman Milletvekili M. Fatih Toprak, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Besni Kaymakamı Nazlı Demir, Besni Belediye Başkanı Mehmet Emre, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Erdemoğlu, Üniversitemiz akademik çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Erdemoğlu: “Yatırımlarımız Devam Edecek”

Törende konuşan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Adıyaman Üniversitesine bağlı Besni Ali Erdemoğlu Yerleşkesinin kendisi için büyük önem taşıdığını söyledi.

Eğitim yatırımlarının devam edeceğini söyleyen Erdemoğlu, “Bugün burada sadece bir meslek yüksekokulu binası değil, bir de tam donanımlı spor kompleksinin temelini atıyoruz. Tenis kortlarının, yürüyüş alanlarının olduğu, gençlerimizin spor yaparak zaman geçirebilecekleri ve Besnili vatandaşlarımızın da yararlanabileceği bir tesisin de temelini atmış bulunuyoruz. Eğitim yatırımlarımız devam edecektir. Bunun sözünü verdik. İlçemize hayırlı olsun.” dedi.

“Başkan Şahin’den Kapalı Yüzme Havuzu Müjdesi”

Konuşmasına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür ederek devam eden Erdemoğlu, “Fatma Şahin başkanımız bizlere, bu alana bir kapalı yüzme havuzu yaptırma sözü verdi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Göstermiş olduğu duyarlılık bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir.” dedi.

Rektör Turgut: “Üniversitemiz ve Besni Adına Güzel Gelişmelere Şahit Oluyoruz”

Konuşmasında, Adıyaman ve Adıyaman Üniversitesi adına güzel gelişmelerin yaşandığına dikkat çeken Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet  Turgut, "Sözlerime başlamadan önce merhum Mehmet Erdemoğlu’na Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün çok mutluyum. Bir bayram havası içerisinde güzel şeyler olduğunu görüyorum. Mimarlık, Tekstil Mühendisliği ve İşletme Fakültemiz ile adını Besni Ali Erdemoğlu Meslek Yüksekokulu olarak kuracağımız eğitim yuvamızın temelini atacak olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Adıyaman’da güzel sadaka-yı cariyeler oluyor. Bu katlanarak çoğalıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin hanımefendiye az önceki müjdesinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Adıyaman Üniversitesi, herkesin taş üstüne taş koyduğu bir eğitim yuvasıdır. Hatta Adıyaman Üniversitesi, rahmetlik Mehmet Erdemoğlu’nun “Adıyaman’a üniversite, Besni’ye fakülte” sloganıyla yola çıkan herkesin seferber olduğu, 2006 yılında kurulan, 3328 öğrenci ile eğitime başlayan, şu an 18.812 öğrencisi, 12 fakültesi aktif toplamda 13 fakültesi olan, 14 araştırma merkezi, 6 meslek yüksekokulu olan devasa bir üniversite oldu.” dedi.

Erdemoğlu ailesinin Üniversitenin talepleri karşısında göstermiş olduğu özverili davranışından ötürü onore olduğunu söyleyen Turgut, “Erdemoğlu ailesiyle bir yıl önce görüştüğümde Meslek Yüksekokulumuzu buraya taşımak istediğimizi söylediğimizde bizleri onurlandırarak burada yeni bir bina yaptırmayı hemen kabul ettiler. Biliyorsunuz ki pandemi nedeniyle son iki yılda öğrenci sayısı tüm üniversitelerde olduğu gibi bizim üniversitemizde de azaldı. Öğrencisiz okullarımız mahzundur. Öğrenci olmadan bina dikmenin anlamı da yok, ancak biz elimizi, Erdemoğlu ailesi bedenini taşın altına koyarak bir eğitim yuvasını daha ilimize kazandırıyoruz İnşallah. Bulunduğumuz alan, 201.586 metrekare bir alan ve üzerinde 8473 metrekarelik bir kullanım alanı olan Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi bulunmaktadır. Bunun içerisinde Tekstil Mühendisliği ve İşletme bölümleri var. Biz, bu binaları Adıyaman’da oluşturduğumuz üniversite-şehir birlikteliğini Besni’ye de taşımak, Besni ile Besni Ali Erdemoğlu Meslek Yüksekokulunun birlikteliğini sağlamak amacıyla yapıyoruz. Burada tüm Besni’ye hitap edecek olan tesisler kurmak istiyoruz. İnanıyorum ki çok güzel gelişmeler olacak. Bu arada bölgede ağaçlandırma konusunda da önemli çalışmalarımızın olacağının altını çizmek istiyorum.” dedi.

Vali Çuhadar, Erdemoğlu Ailesine Teşekkür Etti

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ise, Adıyaman’da göreve başladığından bu yana Erdemoğlu ailesi tarafından çok önemli yatırımların Adıyaman’a yapıldığını belirtti.

Vali Çuhadar, özellikle eğitim konusunda yapılan yatırımlardan ötürü Erdemoğlu ailesine teşekkür etti.

Tören, konuşmaların ardından yapılan kurban kesimi ve temel atma merasimi ile son buldu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.