ADYÜ, Webometrics Dünya Üniversiteleri Sıralamasında Yükselişine Devam Ediyor

Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ), Webometrics Dünya Üniversite Sıralamaları (Webometrics Ranking of Universities) Temmuz 2021 raporuna göre, dünya üniversiteleri sıralamasında 2021 verilerine göre 2290. sıradan 2181. sıraya yükseldi.

Üniversitelerin sıralaması olan Ranking Web, hem webometrik (tüm görevler) hem de bibliyometrik (araştırma görevi) göstergelerini kullanmaktadır. Ranking Web’in birincil amacı, Üniversiteler tarafından üretilen bilgiye açık erişimi teşvik etmektir. Metodoloji olarak, görünürlük (web içeriği etkisi), şeffaflık (en çok alıntı yapılan araştırmacılar) ve mükemmellik (en çok alıntı yapılan makaleler) göstergeleri kullanılmaktadır.

Üniversitelerin, etki, açıklık ve mükemmellik sıralamasına göre değerlendirildiği araştırmada; ADYÜ etki sıralamasında 9 bin 152, açıklık sıralamasında bin 721, mükemmellik sıralamasında ise bin 623. oldu.

Bu parametrelere göre genel değerlendirmede Webometrics indeksine göre ADYÜ, büyük bir başarı göstererek 212 Türk Yükseköğretim Kurumu arasında 57. sırada ve 11 bin Yükseköğretim Kurumunun bulunduğu dünya üniversiteleri sıralamasında ise 2 bin 181. sırada yer aldı.

2006 Sonrası Kurulan 41 Devlet Üniversitesi Arasında 13. Sıradayız

ADYÜ ayrıca 2006 sonrası kurulan 41 devlet üniversitesi arasında ise 13. sırada yer aldı.

Adıyaman Üniversitesi, Webometrics indeksi genel sıralama skorunda, 2006 sonrası kurulan 41 devlet üniversitesi arasında 13. sırada raporlandı. Üniversitemiz ayrıca Mükemmelliyet ve Açıklık kategorilerinde dünya üniversiteleri arasında ikinci 1000 üniversite arasında yer aldı.

Rektör Turgut: “ Elde Edilen Başarı Mutluluk Verici”

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, ADYÜ’nün Webometrics sıralamasındaki yerinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek, daha iyi yerlere gelebilmek adına çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Turgut, “Üniversitemiz, eğitimde kalite ve öğrenci odaklılığı merkeze alırken sürekli olarak gelişimi ve başarıyı hedeflemektedir. Her yıl dünya üniversiteleri arasında yerimizi almak ve bu yükselişin arttığını görmek hem üniversitemiz hem de şehrimiz adına önemli bir gururdur. Uluslararası alandaki başarılarımız ile Üniversitemizin görünürlüğünü artırmakta, sosyal anlamda farkındalık oluşturmaktayız. Öğrencilerimize daha kaliteli eğitim verebilmek adına, çalışmalarımız aynı düzende ve hız kesmeden devam edecektir. Bu başarıların sağlanmasında emeği geçen tüm akademik, idari personellerimize ve sevgili öğrencilerimize ayrıca yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.