Rektör Turgut, 15 Temmuz Etkinlikleri Kapsamında Şehitliği Ziyaret Etti

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında il protokolü ile birlikte Merkez Yenipınar Camii’nde şehitler için okunan Mevlid-i Şerif programına katıldı.

İl protokol üyeleri, okunan Mevlid-i Şerif’in ardından Adıyaman Belediye Mezarlığında bulunan şehitliği ziyaret ettiler.

Gerçekleştirilen ziyarete Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanı Süleyman Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı J. Albay Bilgihan Yeşilyurt, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik, İl Müftüsü Mehmet Taşçı, kurum amirleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Hacı Erdengi, şehit aileleri, siyasi parti il başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Mehmet Taşçı’nın yaptığı duanın ardından Rektör Turgut ve il protokolü kabirleri ziyaret ederek kabirlere gül bıraktılar.

Ziyaretin ardından protokol üyeleri, Demokrasi Parkı’nda açılışı yapılan “15 Temmuz” temalı serginin açılışına katılırken, akabinde şehit ve gazi yakınlarının evlerine ziyaret gerçekleştirildi. 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.