Rektör Turgut’un “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Mesajı

Devletimize, vatanımıza, bayrağımıza ve hürriyetimize kastedenlerin 2016 yılının 15 Temmuz'unda yaptıkları hain darbe girişimi, Milletimizin destansı direnişi sayesinde alt edilmişti.

Sinsice, devletin tüm birimlerine sızarak devletin silahlarını millete çeviren FETÖ'cü hainlere, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde kahraman Türk Milleti tarihi bir cevap vermiştir. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, hür yaşamış ve yaşayacak olan Türk Milletinin terör örgütlerine karşı birlik, beraberlik içinde ne kadar kararlı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Türkiye’nin dört bir yanında milletimizin verdiği mücadele, dünya demokrasi tarihine geçecek niteliktedir. Ayrıca, dünyanın dört bir köşesinden ellerinde Türk bayraklarıyla sokaklara çıkan vatandaşlarımız da milletimiz için ayrı bir gurur kaynağı olmuştur. O karanlık gecede okunan ezanlar ve salalar, kalpleri bütünleştirerek birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi zirveye çıkarmıştır. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle aziz Milletimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin şanlı mensuplarına, emniyet teşkilatımızın kahraman personeline, ihanetin perdelerini aralayan yargı mensuplarımıza ve burada adını sayamadığım ve hain darbe girişimine direnen bütün kişi, kurum ve kuruluşlara şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz gecesi şehit düşen vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, şehit aileleri başta olmak üzere aziz Milletimize başsağlığı ve gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum.

 

Prof. Dr. Mehmet Turgut

Rektör

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.