Adıyaman’ın “Deprem Gerçeği” Masaya Yatırıldı

Adıyaman Üniversitesi Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Tekin, Adıyaman AFAD İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Adıyaman İl Risk Azaltma Planlı (İRAP) 1. Çalıştayında önemli bir sunum gerçekleştirdi.
Dr. Öğr. Üyesi Tekin, Adıyaman’daki deprem ve heyelan tehlikesi ile ilgili yaptığı sunumda, İl genelinde deprem tehlikesinin yüksek olduğu mahalle ve ilçelerin tespit edildiğini, bu bölgelerde acil olarak önlem alınması gerektiğini vurguladı.
İl geneli için mekânsal olarak nerelerde heyelan gerçekleşme olasılığı olduğunu çeşitli istatistiksel yöntemlerle değerlendiren Tekin, çalıştay kapsamında bilgi ve birikimlerini katılımcılarla paylaştı.
Özel bir otelin toplantı salonunda gerçekleşen çalıştaya Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, AFAD İl Müdürü Osman Ertuğrul Altuğ ile il ve ilçe Belediye Başkanlıklarından yetkililer ve STK temsilcileri katıldı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.