Adıyaman'da Filistin İçin Hat ve Ebru Sanatı Sergisi Açıldı

İsrail işgalinin Filistin’de yaptığı saldırılara dikkat çekmek ve bombalarla harabeye dönen Gazze’nin yeniden imarına katkıda bulunmak amacıyla Adıyaman'da “Hat ve Ebru Sanatı” sergisi açıldı.

Adıyaman Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Ebubekir İnan, Dr. Muhammet Çevik ve Hattat Ramazan Taştan tarafından hazırlanan eserler, Tarihi Keleş Konağı’nda sergilendi.

Birbirinden anlamlı 45 eserin görücüye çıktığı sergiden elde edilecek olan gelirin Gazze'ye bağışlanacağı bildirildi.

Sergi açılışında konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mehmet Turgut, “Öğretim üyelerimizin ve personelimizin el emeği ve göz nuru olan bazı tablolarının burada sergilenmesinin amacı, elde edilecek gelirin Filistin'e yollanmasıdır. İnşallah buradan güzel bir meblağ çıkar. Filistinli kardeşlerimizin derdine bir nebze derman olmak bizleri mutlu edecektir. Uzakta da olsak kalbimizin kardeşlerimizle olduğunu bilmelerini isterim.” dedi.

Ebru sanatçısı Dr. Muhammet Çevik ise, “Üniversitemizdeki atölyeler ve öğrenci topluluklarıyla ebru çalışmaları yürütüyoruz. Burada hem kendi eserlerimiz hem de öğrencilerimizin eserleri var. Ebru, hüsn-i hat ve bakır işleme sanatıyla yapılan eserleri Filistinli kardeşlerimiz için sergiledik. Her bir eser uzun emekler sonucunda işlenmiş. Bir parça da olsa Filistinli kardeşlerimizin derdine derman olmak ve yaralarını sarmak için böyle bir sergi düşündük. Umarım halkımız teveccüh gösterir.” şeklinde konuştu.

Serginin dört gün açık olacağı bildirildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.