ADYÜ Öğretim Üyesi Yıldız, ACT'den Bilişsel-Davranışçı Terapist Unvanı Aldı

Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Ali Yıldız, psikoterapiler konusunda dünyanın en saygın kurumlarından biri olan Bilişsel ve Davranışçı Terapiler Akademisi'nden/ Academy of Cognitive & Behavioral Therapies (ACT) uluslararası sertifika almaya hak kazandı.

Doç. Dr. Yıldız, 1998 yılında ABD'de kurulan ve birçok ruh sağlığı uzmanını bünyesinde barındıran köklü organizasyondan aldığı 5 yıllık eğitimin ardından Bilişsel-Davranışçı Terapist unvanı aldı.

Türkiye'de 35 akademisyenin sahip olduğu sertifikayı almaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Yıldız, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise bu sertifikaya sahip olan tek akademisyen olmanın gururunu yaşadığını ifade etti.

Aldığı eğitim ve elde ettiği başarı ile ilgili konuşan Yıldız, " Bilişsel ve Davranışçı Terapi, ACT'nin Onursal Başkanı Aaron T. Beck tarafından 1967’de geliştirilmiştir. Bu tarihten itibaren bilişsel-davranışçı terapinin depresyon, anksiyete bozuklukları, panik bozukluklar, obsesif-kompulsif bozukluk, travma sonrası stres bozukluğu, uyku bozuklukları, kişilik bozuklukları, öfke ve evlilikle ilgili sorunlar gibi birçok ruh sağlığı probleminde oldukça etkili bir tedavi yöntemi olduğu binlerce araştırmayla kanıtlanmıştır. ACT, nitelikli ve etkili bilişsel ve davranışçı terapistler yetiştirebilmek amacıyla geliştirilen kıdemli bir sertifikasyon programına sahiptir. Bilişsel ve Davranışçı Terapiler Akademisi bu sertifikayı vermeden önce ruh sağlığı alanında başvuran bütün adayların bilgi ve becerilerini değerlendiren ve buna dayanarak bilişsel, davranışçı terapistleri sertifiye eden tek organizasyondur. ACT’nin uygulama alanında nitelikli psikoterapistler yetiştirmeyi amaç edinen Bilişsel ve Davranışçı Terapiler Akademisine, dünyanın dört bir yanından psikiyatristler, psikologlar, sosyal hizmet görevlileri, hemşireler ve psikolojik danışmanlar katılabilmektedir. Ülkemizdeki psikiyatrist, psikolog ve psikolojik danışmanların yıllara yayılan teorik eğitimi, uygulama, beceri ve süpervizyon eğitimleri sonrasında yapılan uygulamalı sınavlar sonrasında ileri düzeyde uzmanlık sergileyen kişilerin uluslararası sertifikasyon süreci tamamlanmaktadır. Ülkemiz genelinde tüm ruh sağlığı uzmanları içerisinde şu ana kadar toplam 35 uzman bu anlamda diploma ve sertifikalı Bilişsel-Davranışçı Terapist ünvanı kazanmış durumdadır." şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.