ADYÜ Öğretim Üyesi Yükçü Uluslararası Basında

Dünyanın önemli haber ajanslarından Australian Associated Press’in (AAP) Haber Doğrulama Birimi, büyük mucit Nikola Tesla ile ilgili yapacağı haber için Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Niyazi Yükçü'den de görüş istedi. 

Bahse konu olan haber, merkezi New York'ta bulunan Tesla Memorial Society of New York Türkiye Sekreterliği görevini 2012 beri sürdüren Doç. Dr. Yükçü’nün bilimsel katkılarıyla hazırlandı.

Yükçü’nün AAP Sidney Ofisi’nden Gazeteci William Ton ile yaptığı röportajın küçük bir bölümü kullanılarak hazırlanan haberde, bilimsel görüşlere değer verilmesi ve bu noktada Adıyaman Üniversitesinden görüş alınmış olmasının önemi vurgulandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yükçü, “Dünyanın önemli haber ajanslarından biri olan Australian Associated Press’in büyük mucit Nikola Tesla ile ilgili yapacağı haber için görüşlerimize başvurmasından ötürü şahsım ve Üniversitem adına çok mutlu oldum. Bilimsel alandaki çalışmalarımızın devam ettiği bu süreçte bizlerden desteğini esirgemeyen ve her koşulda yanımızda olan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut hocamıza bu vesile ile bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonraki süreçte de Üniversitemi ve ülkemi bilimsel platformlarda en iyi şekilde temsil etmek için elimden geleni yapacağım.” dedi.

Haberle ilgili detaylı bilgiye https://www.aap.com.au/tesla-quote-about-earth-not-on-solid-ground/, https://www.teslasociety.com/boardmembers.htm, https://www.teslasociety.com/niyazi_yukcu.htm adreslerinden ulaşılabilir.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.