Rektör Turgut'un 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Bu yıl 102. yılını onur ve gururla kutladığımız 19 Mayıs 1919 Türk milleti için önemli bir dönüm noktasıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan bağımsızlığımız için başlatılan mücadeledeki azim ve kararlılık bütün dünyaya gösterilmiş ve Türkiye Cumhuriyetinin temelleri atılmıştır.

19 Mayıs 1919’daki ruh ve mananın anlamı, “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet!”düşüncesidir. O mücadele azmi, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü koruma kararlılığı bugün de devam etmektedir.

Tarihimizin altın sayfalarından birisi olan 19 Mayıs 1919 tarihinin gençliğimize bayram olarak hediye edilmesi çok anlamlıdır. Gençliğimiz, 19 Mayıs 1919 ruhuna sahip çıkmakta ve o ruhu diri tutmaya devam etmektedir.

Milli ve manevi değerlerini koruyan ve tarih bilincine sahip olan gençliğimiz, 19 Mayıs 1919’da yakılan meşaleyi nesilden nesile söndürmeden taşıyacak, ağır bedeller ödenerek kurulan Türkiye’mizi ilelebet yaşatacaktır. 

Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını, milli mücadele kahramanlarımızı ve vatanımız uğruna can veren tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.

 

Prof. Dr. Mehmet Turgut

Rektör

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.