Rektör Turgut'un Ramazan Bayramı Mesajı

On bir ayın sultanı” Ramazan ayını geride bırakmanın hüznü ile bayrama erişebilmenin mutluluğunu tüm İslam alemi olarak birlikte yaşamaktayız.

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle ülke olarak geçen yıllardan farklı bir Ramazan ayı yaşadık. İftar sofralarında buluşamasak, yan yana olamasak da, gönül gönüle vererek Ramazan ayının maneviyatını doyasıya hissettik.

Dünyada, ülkemizde ve şehrimizde yaşanan bu üzücü tabloya rağmen umudumuzu hiç kaybetmedik. Bu zor günlerde birbirimize destek olarak moral ve motivasyonumuzu en üst seviyeye çıkarmaya çalıştık. 

Ülkemiz genelinde pandemi nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının bizim için aynı zamanda bir başka bayramın habercisi olacağını da unutmayarak güç birliğiyle, sabırla, anlayışla ve güçlü bir iradeyle bu zor günleri de atlatacağımıza can u gönülden inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta şehit ailelerimiz ve aziz milletimiz olmak üzere, akademik ve idari personelimiz ile tüm öğrencilerimizin ve ailelerinin Ramazan Bayramı’nı en iyi dileklerimle kutluyorum, bu mübarek günlerin Filistin, Myanmar, Keşmir gibi dünya genelinde zulme uğrayan tüm Müslüman kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olmasını Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum.

 

Prof. Dr. Mehmet Turgut

Rektör

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.