Rektör Turgut'un Engelliler Haftası Mesajı

Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve onların hayat standartlarının yükseltilmesi için elimizden geleni yapmalıyız. Engelli olmak asla bir kusur veya eksiklik değildir. Çünkü, engelli olmak kimsenin tercihi değildir.

Bugün sağlıklı bir insan olabiliriz, ancak yarın bizlerin de engelli olmayacağının bir garantisi yoktur. Engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmak ve onların sorunlarına çözüm bulmak her şeyden önce bir insanlık görevidir. Devletimiz, engellilerin sosyal hayata katılmaları, eğitim ve iş hayatına katılımları için çalışmalarını sürdürürken, biz de Adıyaman Üniversitesi olarak, engelli öğrenci ve personelimizin hayatlarını kolaylaştırmak için dokunuşlar yapıyoruz. Onların engellerini görmezden gelip, ihtiyaçları olan desteği vererek psikolojik ve sosyal yönden normal bir hayat sürmelerine yardımcı oluyoruz.

Engelliler Haftası dolayısıyla engelli vatandaşlarımıza toplum olarak farkındalığımızın artmasını temenni ediyorum. Engelli vatandaşlarımızın önündeki tüm engellerin kalkması daha mutlu ve sağlıklı bir yaşam standardına kavuşmalarını diliyor, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nı en iyi dileklerimle kutluyorum.

 

Prof. Dr. Mehmet Turgut

Rektör

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.